Kniha návštěv

 |  O blogu  |  65 227x

Sem mi můžete napsat cokoli, co se přímo netýká článků - třeba vaše dojmy, připomínky, otázky, nebo i náměty. Pokud budete potřebovat s něčím poradit, můžete se na mne obrátit.

Nehledáte náhodou Návštěvní knihu v PHP a MySQL?

Komentáře k článku "Kniha návštěv"

Gravatar
ok.line 20. 5 2007, 17:05
1/261 Neděle 20. Května 2007, 17:05  |  Opera, Windows XP

zdary ;)
hele potrebuju poradit taky mam wordpress ale kdyz chci online upravit css v administraci tak o nemuzu nijak ulozit jelikoz tam je napsany, že musim nastavit pravo zapisu jenze prave nevim kde to nastavit... a nebo kdyz to nahraju do PC kam to pak na FTP ulozit...porad pls...

Gravatar
Mike 20. 5 2007, 17:32
2/261 Neděle 20. Května 2007, 17:32  |  Opera, Windows XP

vidíš, s tímto jsem problémy neměl... já mám styly v jiné složce - ale zaleží na tom, kterou máš šablonu - pokud si pouze upravuješ tu původní, tak adresa stylů by měla být následující

wp-content/themes/default/style.css

pokud máš staženou jinou, tak potom

wp-content/themes/[název správné šablony]/style.css

adresu souboru zjistíš velice jednoduše když si zobrazíš zdrojový kód stránek, pak hned nahoře hledej    link rel="stylesheet"    a to je link na css. jinak  je samozřejmně lepší soubor editovat u sebe ;-)

Gravatar
ok.line 21. 5 2007, 15:52
3/261 Pondělí 21. Května 2007, 15:52  |  Opera, Windows XP

jo dikes ;)
jinak mas fakt fajn web ;)

Gravatar
Mike 21. 5 2007, 17:37
4/261 Pondělí 21. Května 2007, 17:37  |  Opera, Windows XP

neni zač, a diky ;-)

Gravatar
Petr "Pe3ček" Loukota 10. 6 2007, 17:54
5/261 Neděle 10. Června 2007, 17:54  |  Firefox, Windows XP

Nazdárek! Já osobně nastavuji právo zápisu přes Total Commander Power Pack. Po připojení na FTP pznačím složky, kterým chci právo změnit, a z kontextového menu zvolím Soubory a následně Změna atributy. Práva pak nastav na 777. Nezapomeň je potom ale vrátit zase zpět. :-)

Gravatar
petiar 24. 6 2007, 10:42
6/261 Neděle 24. Června 2007, 10:42  |  Opera, MAC

Vrely dik za fajn navod na cool uris!!! ;-)

Gravatar
Mike 25. 6 2007, 18:11
7/261 Pondělí 25. Června 2007, 18:11  |  Opera, Windows XP

nemáš zač, jsem jen rád, když můj článek někomu pomůže :-D

Gravatar
Sukubus 31. 7 2007, 14:21
8/261 Úterý 31. Července 2007, 14:21  |  MSIE, Windows XP

Ahoj Miku,

ta kniha návštěv je fakt dobrá.Ale nešel by trochu podrobnější nebo jasnější návod na instalaci?Když jí nakopčím, např.na plochu, pak nevím, jak dál.Když to nakopčím do webu, kam má být odkaz z menu webu "Kniha návštěv"? Jsem totiž totální amatér, ale pokouším se udělat si web sám. Tak se nejvíc naučím. Alespoň myslím. Díky za odpověď. :smile:

Gravatar
Mike 31. 7 2007, 15:51
9/261 Úterý 31. Července 2007, 15:51  |  Opera, Windows XP

Ahoj,

takže za 1) návštěvní kniha je psaná ve skriptovacím jazyce PHP za použití databáze MySQL, což zjednodušeně znamená, že u tebe na počítači nepojede: je potřeba ji proto rozbalit ze zipky a nahrát přímo na server (tvůj web). Tam teprve nainstalovat.

Jelikož ses nepodepsal svou stránkou, tak budu hádat: pokud máš web na IC nebo WZ, tak si v administraci musíš aktivovat SQL databázi. Tam zjistíš i údaje, které pak zadáš do formuláře v prvním kroku instalace. Zbytek už je jednoduchý.

No a pokud si ji úspěšně nainstaloval, a máš problémy s integrováním do tvého webu, doporučuji odkázat na html soubor, třeba kniha.html, kde bude vložená návštěvní kniha přes IFRAME.

Pokud máš konkrétnější dotaz, jen napiš, rád poradím.

Také ještě odpovím na tvůj další potencionální dotaz: soubory needituj v poznámkovém bloku, protože mám nastavené jiné kódování jazyka, než používají windowsy (pokud je máš). Kdyžtak http://pspad.com (výbornej editor, v něm píšu já)

;-)

Gravatar
Sukubus 31. 7 2007, 19:24
10/261 Úterý 31. Července 2007, 19:24  |  MSIE, Windows XP

Ahoj Miku,

dík za vysvětlení. Beru na vědomí. Web bude na wz.cz, ale ještě ho nemám hotovej. Snad ho do konce týdne dodělám. Pak se ukáže, jak jsem chápavej. Můžu si dát na web odkaz na tvůj? Mám takovej dojem, že se celkem vyznáš, tak se může stát, že tě oslovím zase s nějakým problémem. Jak jsem už psal, jsem totální amatér, a tyhle věci mě totálně minuly. Tak jsem rád za každou radu, kterou najdu někde na intíku. Tak se zatím měj a webu zdar. ;-)

Gravatar
Mike 2. 8 2007, 17:50
11/261 Čtvrtek 2. Srpna 2007, 17:50  |  Opera, Windows XP

pokud nebudeš něco vědět, klidně napiš, rád poradím.

a odkaz samozřejmně přidat můžeš, budu jen rád ;-)

Gravatar
trancemaniac 24. 8 2007, 21:32
12/261 Pátek 24. Srpna 2007, 21:32  |  Opera, Windows XP

Jinak dobrej web, miniserial "mod_rewrite a hezké url" mi moc pomoch. Nechystas se nekdy v budoucnu napsat taky neco o rss, jak ho generovat pomoci php? Precetl jsem si uz dost clanku, ale moc mi zrvona nepomoly.

Gravatar
Mike 25. 8 2007, 11:59
13/261 Sobota 25. Srpna 2007, 11:59  |  Opera, Windows XP

díky :smile: po pravdě řečno, neplánuji. generování RSS není nic složitého - vytvoříš si aplikaci typu návštěvní kniha, až tedy na to, že psát může pouze admin. někde na indexu třeba vygeneruješ seznam novinek ve formátu html, a v externím souboru ve formátu xml.

zkus se třeba podívat na mou návštěvní knihu s SQL, kde RSS také generuji (pouze starší verzi 0.91, jen ty nejdůležitější elementy). pokud chceš skript pouze na novinky se vším všudy, tak pěkně to řeší xalda:

http://blog.xalda.eu/29-jednoducha-tvorba-novinek-s-rss.html

Gravatar
trancemaniac 25. 8 2007, 22:56
14/261 Sobota 25. Srpna 2007, 22:56  |  Opera, Windows XP

Jo tak super, moc diky.Ja prave cet tenhle clanek http://interval.cz/clanky/tvorba-rss-v-php/ a z toho to je dost slozity, tak sem to moc nepobral. :roll: Jinak bych si to uz davno takhle udal sam....

Gravatar
Mike 23. 9 2007, 16:40
15/261 Neděle 23. Září 2007, 16:40  |  Opera, Windows XP

stolda: myslíš, že nemám ošetřený htmlspecialchars? :lol:

Gravatar
Mike 7. 10 2007, 20:17
16/261 Neděle 7. Října 2007, 20:17  |  Opera, Windows XP

nesro: promiň, komentář jsem ti smazal čistě omylem. (stejně tak svou odpověď... chybu jsem ale už opravil %0

Gravatar
Priest 16. 10 2007, 00:14
17/261 Úterý 16. Října 2007, 00:14  |  Firefox, Windows XP

Heya!
dostal jsem se na tento blog přes výpis přístupů k metalnation.cz (díky reportu z kataklysm). a byl jsem příjemně překvapen... nenapadlo Tě někdy, že bys nepsal jen do svého blogu, ale třeba i pro metalový server? Pokud to chceš zkusit, tak se ozvi na mail...

Gravatar
Mike 16. 10 2007, 12:21
18/261 Úterý 16. Října 2007, 12:21  |  Opera, Windows XP

[17] Priest: ahoj %0,
v prvé řadě jsem rád, že nevadí použití jednoho snímku v úvodu článku. díky za lákavou nabídku, ale nevím, zda-li bych byl schopen splnit případná očekávání. jelikož koncerty nenavštěvuji moc často (moc $) tak by má činnost asi nebyla moc produktivní...

Gravatar
j.ree 1. 12 2007, 02:04
19/261 Sobota 1. Prosince 2007, 02:04  |  Mozilla, Debian

Zdravim,
predne chci pochvalit velmi hezke stranky. Pri brouzdani jsem si vsiml, ze vase stranky pohani vlastni RS. Jsem tak trochu velky fanda do redakcnich systemu a chtel bych se s vama jen tak pobavit o nich. Slo by to? Kdyztak pisnete na mail.

Dekuju moc

Gravatar
Mike 1. 12 2007, 12:31
20/261 Sobota 1. Prosince 2007, 12:31  |  Opera, Windows XP

[19] j.ree:
ahoj, díky %0 rád se s Vámi o svém RS pobavím, i o jiných, se kterými jsem se zatím setkal. ozvu se na mail.

Gravatar
j.ree 5. 12 2007, 16:11
21/261 Středa 5. Prosince 2007, 16:11  |  Firefox, Windows XP

Ahoj Miku,
na mailu zatim nic, chci se zeptat, jestli by slo probrat par veci na ICQ? Pisnes mi teda mail?

Gravatar
Mike 5. 12 2007, 16:46
22/261 Středa 5. Prosince 2007, 16:46  |  Opera, Windows XP

[21] j.ree: ahoj, promiň, ale napsání e-mailu mi vždy dlouho trvá... (někdy i v řádu dní) %0 večer / možná ještě teď, odpoledne se k tomu konečně dostanu, a napíšu.

Gravatar
Evča 5. 12 2007, 22:28
23/261 Středa 5. Prosince 2007, 22:28  |  Firefox, Windows 2000

hoj, tohle oprav: Fakultu Informačích technologií

Gravatar
Mike 5. 12 2007, 23:01
24/261 Středa 5. Prosince 2007, 23:01  |  Opera, Windows XP

[23] Evča: jejda, díky %5 opraveno

PS.: jestli píšeš v reakci na "Komentáře ke článku", tak šlo spíš o to, že jsem to sám nevěděl %4

Gravatar
Kings 8. 12 2007, 17:24
25/261 Sobota 8. Prosince 2007, 17:24  |  Opera, Windows XP

Čaute,
ten zvýrazňovač kódu sis dělal sám nebo to je nějaký sript z webu? Znám FSHL, ale neznáš nějaký? :)

Docela by se mi hodil na web.

Díky

Gravatar
Mike 8. 12 2007, 20:18
26/261 Sobota 8. Prosince 2007, 20:18  |  Opera, Windows XP

[25] Kings: ahoj ještě jednou %0 pro zvýrazňování kódu používám barvy PSPadu, akorát to dělám ručně. možná, ale opravdu jen možná si v budoucnu napíšu vlastní zvýrazňovač :-)

Gravatar
Kings 8. 12 2007, 21:22
27/261 Sobota 8. Prosince 2007, 21:22  |  Opera, Windows XP

Aha, ttj, taky to v PSpadu nekde najdu :D Moc sem se v nem nejak nehrabal, jen tak okolo, tak vyzkouším.

Gravatar
djchilli 12. 12 2007, 19:38
28/261 Středa 12. Prosince 2007, 19:38  |  Firefox, Windows XP

ahoj koukam že se zabýváš tvorbou webu ale s php.prave takoveho hledáme do party na novej web.na vlastni domenu.pokud mas zajem napis do knihy dik %0

Gravatar
Mike 13. 12 2007, 23:25
29/261 Čtvrtek 13. Prosince 2007, 23:25  |  Safari, Windows XP

[28] djchilli: ahoj, ozvu se %5

Gravatar
JERRATHOR 14. 12 2007, 16:49
30/261 Pátek 14. Prosince 2007, 16:49  |  Firefox, Windows XP

Zlej metloš pometloš.....ZLEJ pasr haaaaaaaaaaaaaaaaafo%2

Gravatar
Mike 14. 12 2007, 17:42
31/261 Pátek 14. Prosince 2007, 17:42  |  Opera, Windows XP

[30] JERRATHOR: zglganej ares %4 hecnise!

Gravatar
djchilli 26. 12 2007, 10:40
32/261 Středa 26. Prosince 2007, 10:40  |  Firefox, Windows XP

ahoj miku, jelikož ses neozval nebo jsem to nezaregistroval tak ti pisu že new web je tady. a mam pro tebe nabidku nechtel by ses prestehovat na subdomenu grafita.cz? mam neomezeny webhosting databazi... tak se ozvy! jinak dodatecne stastne a vesele i v novem roce spoustu scriptiku:D

Gravatar
Petr "Pe3ček" Loukota 2. 1 2008, 19:13
33/261 Středa 2. Ledna 2008, 19:13  |  Firefox, Windows Vista

Ahoj Miku!
Nebudeš tomu věřit, ale mám pro tebe námět na článek. :-P Na svém blogu si chci nechat v menu zobrazovat zpětné odkazy, tedy odkazy na místa, ze kterých ke mně přišlo několik posledních návštěvníků. Tento kód nebo skript jsem ale nikde nenašel a sám ho napsat neumím. Co myslíš, pomůžeš mi? :)
S pozdravem
Petr "Pe3ček" Loukota

Gravatar
Mike 2. 1 2008, 19:40
34/261 Středa 2. Ledna 2008, 19:40  |  Opera, Windows XP

[33] Petr "Pe3ček" Loukota: ahoj %1
myslíš nějaká funkce jako má například RS2 ? asi bych nad tím musel chvíli přemýšlet, ale vůbec to není špatný nápad, to bych možná využil i sám.

takže ve stylu :

- návštěvník nepřijde přímo, ale z vyhledávače / zpětného odkazu
- ten se uloží a okamžitě vytiskne například v menu
- bude se ukládat třeba jen 5 posledních, takže se to bude neustále přepisovat

takhle nějak? (teoreticky) %0

Gravatar
Petr "Pe3ček" Loukota 2. 1 2008, 22:01
35/261 Středa 2. Ledna 2008, 22:01  |  Firefox, Windows Vista

Ano, myslím tu funkci, kterou má například RS2 a přesně v tom stylu, který popisuješ.
Problém je v tom, že RS2 má také svojí vlastní statistiku a z ní pak zobrazuje oněch několik posledních zpětných odkazů. Z RS2 tato funkce tedy "vycucnout" nelze, to už mám zjištěno. %1

Gravatar
Mike 2. 1 2008, 22:57
36/261 Středa 2. Ledna 2008, 22:57  |  Opera, Windows XP

[35] Petr "Pe3ček" Loukota: oki. já už asi vím, jak bych to udělal, takže máš mít svůj článek %5 jen mi to asi pár dnů bude trvat, než si na to najdu čas.

Gravatar
djchilli 3. 1 2008, 18:52
37/261 Čtvrtek 3. Ledna 2008, 18:52  |  Firefox, Windows XP

ahoj neva hlavne ze si napsal :) no slo by o to že:
1)grafita se zabyva webdesignem a podobne a planuju delani webů na zakazku (za penize) a bohuzel v tymu nam chybi specialista na php apod.
2)pokud bys chtel mit web na subdomomene grafita.cz tak mam neomezenou mysql databazi,neomezeny web prostor
Pokud bysmel nejaky konkretni otazky tak me zastihnes na icq: 478-848-744 nebo na info@grafita.cz

Gravatar
Mike 6. 1 2008, 22:11
38/261 Neděle 6. Ledna 2008, 22:11  |  Opera, Windows XP

[37] djchilli: ahoj. abych pravdu řekl, se spoluprácí zatím nevím. ale myslím, že možné by to bylo %1

co se týče subdomény, tak plánuju (už dlouho, stále se k tomu nemůžu dostat) přesun na doménu druhého řádu, takže tam bych asi zájem neměl.

ozvu se na icq.

Gravatar
Spyder 11. 1 2008, 20:50
39/261 Pátek 11. Ledna 2008, 20:50  |  MSIE, Windows XP

čau, potřeboval bych poradit, jestli ta php funkce co používáš pro bezdivový lay-out jde upravit na všechny verze MSIE dík moc :)

Gravatar
Mike 11. 1 2008, 21:52
40/261 Pátek 11. Ledna 2008, 21:52  |  Opera, Windows XP

[39] Spyder: ahoj, jistě, jde. poměrně jednoduše - například takto:

function  msie_sucks($arg)  {
if (preg_match("~MSIE~", $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']))
echo $arg;
}

Gravatar
Spyder 12. 1 2008, 10:38
41/261 Sobota 12. Ledna 2008, 10:38  |  MSIE, Windows XP

dík moc, já php používám jenom na includování a ještě sem se nedostal k hlubšímu zkoušení :)

Gravatar
trp. 3. 2 2008, 15:46
42/261 Neděle 3. Února 2008, 15:46  |  Firefox, Windows XP

ahoj napis mi prosimte na icq nevím si rady s tím mod_rewrite ozvy se mi na icq 241 835 075 diky

Gravatar
Jimmy 3. 3 2008, 21:30
43/261 Pondělí 3. Března 2008, 21:30  |  Firefox, Windows XP

Ahoj Miku %1,
přidal by sis mě do odkazů? Já tě tam mám. Udělal bys mi tím radost. Předem děkuji %5. Měj se hezky.

P.S.: Super blog!

Gravatar
Mike 3. 3 2008, 22:25
44/261 Pondělí 3. Března 2008, 22:25  |  Opera, Windows XP

[43] Jimmy: ahoj, přidám, v pohodě. včera jsem si právě všiml, že na mě taky odkazuješ, takže už tu máš svůj link %1

PS.: co to máš za Firefox, že to nepřelouská má "super" funkce pro detekci prohlížeče? %5

Gravatar
Jimmy 3. 3 2008, 22:30
45/261 Pondělí 3. Března 2008, 22:30  |  Firefox, Windows XP

[44] Mike: Mockráte děkuji :-). Holt blogeři si mají pomáhat :-D.

Gravatar
Frankie 3. 3 2008, 23:13
46/261 Pondělí 3. Března 2008, 23:13  |  Firefox, Windows XP

Caw Miku, moc pěknej blog %1 nedal bys mi sem odkaz i na můj blog? Já už sem na můj dal odkaz sem %2 www.frankie.webz.cz

Gravatar
Mike 3. 3 2008, 23:41
47/261 Pondělí 3. Března 2008, 23:41  |  Opera, Windows XP

[46] Frankie: ahoj, tož odkaz bych vyměnit mohl, uvidíme, co z tvého blogu vyleze %5 byl bych ale rád, kdyby si odkázal sem, ne na můj starý web, který už jsem půl roku pomalu neviděl...

Gravatar
Frankie 4. 3 2008, 00:00
48/261 Úterý 4. Března 2008, 00:00  |  Firefox, Windows XP

Ok, opraveno :) blog sem vytvořil dnes, tak to ber s rezervou %5 diky

Gravatar
TimeToDie 4. 3 2008, 12:47
49/261 Úterý 4. Března 2008, 12:47  |  MSIE, Windows XP

čau chlape mam dotaz mam domenu na ic.cz mysql aktivovany no a kdyz jsem se chystal instalovat tvou kniu (nejsem zaden profik %4 ) tak jsem spustil install no a po vyplneni udaji mi vyjely asi tri řadky začinajici slovem warning :) ale objevil se druhej krok no tak jsem pokračoval a vyjelo uz asi 10 řadku zacinajicich sovem warning a posledni z radku měl chybu tak v čem je problem ? udaje o mysql jsem překopiroval přesně :)

Gravatar
Mike 4. 3 2008, 13:11
50/261 Úterý 4. Března 2008, 13:11  |  Opera, Windows XP

[49] TimeToDie: ahoj, jakmile ti vyskočí při instalaci warning, nemá smysl pokračovat, stejně to už neproběhne v pořádku.

pokud máš opravdu vyplněné správně údaje k databázi, určitě by pomohlo, kdy si ty chyby sem postnul. takhle z hlavy na to nepřijdu... zkus se také podívat do phpmyadmina (mysql.ic.cz), jestli tam ta tabulka vůbec je %0

Gravatar
TimeToDie 4. 3 2008, 23:21
51/261 Úterý 4. Března 2008, 23:21  |  MSIE, Windows XP

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/own.cz/t/timetodie/root/www/guestbook/install/ind-ex.php on line 31

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/own.cz/t/timetodie/root/www/guestbook/install/ind-ex.php on line 32

tak to je par tech warningu :) jo ta tabulka se tam vubec nenahrala u te tve knizky kdyz jsem zkousel jinou tak senahrala sice ale warningu tam bylo taky dost nevim co stim :)

Gravatar
Mike 5. 3 2008, 12:05
52/261 Středa 5. Března 2008, 12:05  |  Opera, Windows XP

[51] TimeToDie: s databází problém není, tohle jsou chyby, díky kterým se nepodařilo vytvořit konfigurační soubor, ve kterém mají být údaje pro připojení k db. zkuz ho tedy editovat manuálně. (ukázku souboru najdeš ve složce temp)

doporučuji ale mou knihu č.2, která už je trochu propracovanější... a konfigurák budeš stejně muset editovat ručně %0

http://mike.treba.cz/navstevni-kniha-v-php-s-reakci-na-prispevky/

Gravatar
TimeToDie 5. 3 2008, 14:00
53/261 Středa 5. Března 2008, 14:00  |  MSIE, Windows XP

diky kamo :) a kde bych tu knihu č2 tady našel? %5 nejaky link pls %5 mam pocit, ze tu je odkaz jen na tu puvodni, nevim musis si myslet, ze jsem idiot %2 ale slozku temp jsem alespon v te stare knize taky nenasel %0

Gravatar
Mike 5. 3 2008, 14:32
54/261 Středa 5. Března 2008, 14:32  |  Opera, Windows XP

[53] TimeToDie: máš pravdu... složka temp se z prvního archívu nějak vytratila... %0 ale už tam je.

link na stažení guestbooku 2 najdeš na konci článku, na který jsem tě odkazoval :

http://mike.treba.cz/files/gb2.zip

Gravatar
TimeToDie 5. 3 2008, 15:37
55/261 Středa 5. Března 2008, 15:37  |  MSIE, Windows XP

hm nj ale v gb2 neni temp zadnej a taky je tam polovina veci co v prvnim to je jen nejaky upgrade?

Gravatar
Mike 5. 3 2008, 15:40
56/261 Středa 5. Března 2008, 15:40  |  Opera, Windows XP

přečti si pořádně ten článek, v něm je návod jak postupovat %5

ano, souborů je tam mnohem méně : nesmysly jsem dal pryč, některé soubory spojil do jednoho. celkově to má funkcí víc.

musíš ručně editovat soubor config.php (podle návodu v článku) a pak už jen spustíš instalaci.

Gravatar
TimeToDie 5. 3 2008, 17:29
57/261 Středa 5. Března 2008, 17:29  |  MSIE, Windows XP

no nic no editoval jsem vypsal jsem tam toho spoustu a nic porad chyby, neuveritelne ze takova hovadina je tak slozita omfg mam chut něco rozbit %0

Gravatar
TimeToDie 5. 3 2008, 17:33
58/261 Středa 5. Března 2008, 17:33  |  MSIE, Windows XP

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/free/own.cz/t/timetodie/root/www/guestbook/config.php on line 4

Gravatar
Mike 5. 3 2008, 18:19
59/261 Středa 5. Března 2008, 18:19  |  Opera, Windows XP

na řádku 4 je jméno databáze, pokud se nemýlím... cos tam zadával? já v tom souboru žádnou chybu nemám.

Gravatar
TimeToDie 6. 3 2008, 12:10
60/261 Čtvrtek 6. Března 2008, 12:10  |  MSIE, Windows XP

no ctvrty radek je nazev databaze to jsem normalne dal user name

Gravatar
Mike 6. 3 2008, 23:05
61/261 Čtvrtek 6. Března 2008, 23:05  |  Opera, Windows XP

[60] TimeToDie: unexpected T_STRING by mohla být chyba v uvozovce, středníku nebo závorce (teď honem nevím) na řádku 4 nebo řádku před tím. pravděpodobně si něco omylem umazal...

pokud sem nedáš celej zdroják (bez hesla, samozřejmě) tak ti asi nepomůžu. (po vyřešení bych příspěvek zeditoval a údaje smáznul)

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 11:21
62/261 Pátek 7. Března 2008, 11:21  |  MSIE, Windows XP

<?php

define('DBHOST', 'localhost'); mysql.own.cz # databazovy server
define('DBNAME', 'mysql'); own_timetodie # nazev databaze
define('DBUSER', 'root'); own_timetodie # uzivatelske jmeno
define('DBPASS', ''); heslo # heslo


define('MYIP', '127.0.0.1'); # vase IP adresa, pro odliseni komentaru (jmeno bude jinou barvou)
define('P', 10); # po kolika budeme strankovat (reakce nejsou zapocitany)
define('AP', 15); # po kolika budeme strankovat v administraci

define('URL', 'http://localhost/guestbook.php'); # absolutni adresa pro R

NO JE MOZNE ZE JSEM TO VYPLNIL SPATNE %0 jelikoz vsechno delam na bazi testu nicmene kdyz jsem ty udaje zkusil dat jinde nijak to nereagovalo jo a taky jsem zkousel dat localhost i v define('URL', 'http://localhost/guestbook.php')

Gravatar
Mike 7. 3 2008, 12:09
63/261 Pátek 7. Března 2008, 12:09  |  Opera, Windows XP

[62] TimeToDie: máš to blbě %5 ty předdefinovaný údaje máš přepsat, ne za ně doplňovat další :

define('DBHOST', 'mysql.own.cz'); # databazovy server
define('DBNAME', 'own_timetodie'); # nazev databaze
define('DBUSER', 'own_timetodie'); # uzivatelske jmeno
define('DBPASS', 'heslo'); # heslo

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 13:00
64/261 Pátek 7. Března 2008, 13:00  |  MSIE, Windows XP

lol kamo thx teraz se mi vytvorila knizka i tabulka nicmene ja to vyplnoval i misto tech popisek ale asi jsem to dal misto dbhost, db name a db usel a to jsem umazal a to nefachalo :) dobre diky jdu to odskouset %4

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 13:02
65/261 Pátek 7. Března 2008, 13:02  |  MSIE, Windows XP

jo jede miluju tě :o)

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 13:54
66/261 Pátek 7. Března 2008, 13:54  |  MSIE, Windows XP

jeste mam jeden hloupy dotaz :) kdyz nemuzu psat html s diakritikou co stim mam delat ? vzdy kdyz napisu čarky hačky tak to udela hrozne nesmysly v textu %0

Gravatar
Mike 7. 3 2008, 14:16
67/261 Pátek 7. Března 2008, 14:16  |  Firefox, Windows XP

jak to myslíš, html s diakritikou? nefunguje diakritika když píšeš příspěvek, nebo obecně? hodil by se mi nějakej link, na stránku, kde to blbne. takhle si to těžko představím...

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 14:58
68/261 Pátek 7. Března 2008, 14:58  |  MSIE, Windows XP

http://www.timetodie.own.cz/fitness.html to je moje katastrofalni page ve vystavbě :) skopiroval jsem šablonu a nejde to kdyz pisu cokoli s diakritikou nezobrazuji se ty určite pismena

Gravatar
Mike 7. 3 2008, 16:07
69/261 Pátek 7. Března 2008, 16:07  |  Opera, Windows XP

pravděpodobně ti blbne kódování. v hlavičce máš UTF :
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

ale dost možná ten soubor v UTF uložený není... po uložení souboru mi PSPad pověděl, že to máš uložené v cp1250, takže změň meta-tag na

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" />

a mělo by to valit %1

Gravatar
TimeToDie 7. 3 2008, 16:16
70/261 Pátek 7. Března 2008, 16:16  |  MSIE, Windows XP

Díky moc chlape za všechno i za tvou ochotu fakt klobouk dolu toho si cenim to je videt dnes malo kde btw: maš to tady moc hezky %5, seš dobrej :) to víš ja viděl programování jen z vlaku a to jeste rychliku :) mozna tě budu jeste nekdy otravovat %0%5

Gravatar
Mike 7. 3 2008, 16:27
71/261 Pátek 7. Března 2008, 16:27  |  Opera, Windows XP

[70] TimeToDie: nemáš zač, v pohodě %0 a kdyby zase něco, klidně se zeptej %5

Gravatar
Bodie 17. 3 2008, 14:48
72/261 Pondělí 17. Března 2008, 14:48  |  Opera, Windows XP

Hezké stránky :-)

Gravatar
Tomáš 18. 3 2008, 17:01
73/261 Úterý 18. Března 2008, 17:01  |  Firefox, Windows XP

Ahoj, nechcem ta otravovat lebo viem ze asi vela ludi ti pisalo okolo mod rewrite. No potreboval by som pomoct ako zoskladat pravidlo aby mi to z http://stranka.sk/index.php?cat=$1&subcat=$2 fungovalo takto http://$1.stranka.sk/$2 . Strasne ti budem vdacny ak mi poradis :). Mas krasne stranky z uzitocnymi clankami :) Tak vela uspechov. (Snazil som sa to urobit aj sam, no nefungovalo mi to :()

Gravatar
Mike 18. 3 2008, 17:36
74/261 Úterý 18. Března 2008, 17:36  |  Opera, Windows XP

[73] Tomáš: neotravuješ :-) já akorát neodpovídám na e-maily, týkající se článků (je to koneckonců i dole napsaný)

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/$
RewriteCond %{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} ^([^.]*).stranka.sk/([^/]+)/?$
RewriteRule .* ?cat=%1&subcat=%2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/$
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]*).stranka.sk

RewriteRule .* ?cat=%1 [L,QSA]



PS.: díky =o)

Gravatar
sssss 22. 4 2008, 22:40
75/261 Úterý 22. Dubna 2008, 22:40  |  Opera, Windows XP

sorry pls mazat..skusal som len filter vulgarizmov :)

# Edit Mike : smazáno (filtr nemám aktivní)

Gravatar
Peta 29. 4 2008, 17:36
76/261 Úterý 29. Dubna 2008, 17:36  |  Mozilla, Debian

Cau majku si zacal testovat vsemozne "brauzery" (browsery, prohlizece) a operacni systemy? :-D

Gravatar
Mike 29. 4 2008, 21:06
77/261 Úterý 29. Dubna 2008, 21:06  |  Opera, Windows XP

[76] Peta: no mám to v popisu práce, testovat stránky ve všech prohlížečích. někdy to beru až moc doslova %2

jinak IE4 a 5 se podepisuje jako Win 2000, i když jsem pod XP.

Gravatar
ice 12. 5 2008, 18:56
78/261 Pondělí 12. Května 2008, 18:56  |  Firefox, Windows XP

zdravím :-)
super kniha návštěv co máš. Chtěl jsem se jen zeptat, jak nastavit jinou barvu pozadí v příspěvcích? Jak na to prosím? Díky %5

Gravatar
Mike 12. 5 2008, 19:41
79/261 Pondělí 12. Května 2008, 19:41  |  Opera, Windows XP

[78] ice: ahoj, díky %0

otevři soubor ./files/style.css a najdi následující řádky :

.prispevek {
border: 1px solid #aaa;
margin: 0.5em 0;
background: #FCFCFC; /* barva na pozadí u příspěvku */
overflow: hidden;
width: auto;
height: auto;
}

.reakce {
margin: 1em;
background: #FAFAFA; /* barva pozadí u příspěvku, který je reakcí */
}



a můžeš si barvy změnit například na background: grey;

// edit: pokud tedy myslíš gb2, mou druhou knihu (pokud ne, tak si ji určitě stáhni, je propracovanější, i když o trochu složitější k nainstalování)

Gravatar
ice 12. 5 2008, 23:49
80/261 Pondělí 12. Května 2008, 23:49  |  Firefox, Windows XP

jasně, jak jednoduché, sači se zamyslet :-) teď mi dělá jen problém kódování. Četl jsem to zde v diskuzi ale i tak se mi to nepodařilo opravit. Používám win 1250. Opravil jsem následující a pořád mě ta kniha nechce poslouchat, co se týče kódování:

- opravil jsem meta tagy na win 1250
- opravil jsem mysql_query("SET NAMES cp1250");
- opravil jsem výskyty v mysql tabulce na cp1250_czech

a pořád nic :-)

čím by to ještě mohlo býti? Díky

Gravatar
Mike 13. 5 2008, 00:04
81/261 Úterý 13. Května 2008, 00:04  |  Opera, Windows XP

[80] ice: a soubory jsou opravdu uložené v cp-1250 ? možná si zapomněl přepnout kódování. koukals do PHPMyAdmina a zkoušel nastavit cp-1250?

chyba v ukládání také může být použitím špatné funkce :

http://mike.treba.cz/navstevni-kniha-v-php-s-reakci-na-prispevky/#komentar-494
http://mike.treba.cz/navstevni-kniha-v-php-s-reakci-na-prispevky/#komentar-496

stačí změnit mb_substr() za substr()

Gravatar
ice 13. 5 2008, 00:18
82/261 Úterý 13. Května 2008, 00:18  |  Firefox, Windows XP

právě v celé tabulce mám hodnoty nastavené na cp-1250. A nic. Třeba mail je v úplně hrozném formátu když se tak koukám :-(

Gravatar
ice 13. 5 2008, 13:50
83/261 Úterý 13. Května 2008, 13:50  |  Firefox, Windows XP

a co myslíš tím "uložené v cp-1250"? Mám tuto hodnotu uloženou v databázi u vše položek + ji mám v meta tazích.

Gravatar
Mike 13. 5 2008, 15:16
84/261 Úterý 13. Května 2008, 15:16  |  MSIE, Windows XP

[83] ice: myslím, jestli soubory jsou kódovány v CP-1250 - co používáš za editor? já PSPad, takže jsem všechny soubory návštěvní knihy uložil v UTF-8 - zkus jim v nějakém editoru kódování změnit. Stačí, když některý z nich otevřeš v PSPadu, dole na panelu máš kódování...

teď ale k důležitější otázce - diakritika blbne jakože obecně, nebo pouze u textu, který výpisuješ z databáze?

Gravatar
mike 13. 5 2008, 16:57
85/261 Úterý 13. Května 2008, 16:57  |  Firefox, Windows XP

Přesně v tom to bylo :-) díky za vče, měj se.%5

Gravatar
ice 13. 5 2008, 18:08
86/261 Úterý 13. Května 2008, 18:08  |  Firefox, Windows XP

A ještě poslední věc :-) jak upravit stránkování? Když nechci 1-10, ale třeba 1-20 či 1-5? Díky

Gravatar
Mike 13. 5 2008, 18:29
87/261 Úterý 13. Května 2008, 18:29  |  Opera, Windows XP

[86] ice: nemáš zač %1

soubor config.php řádek č.10, změníš desítku za jakékoli jiné číslo

Gravatar
floyd 13. 5 2008, 22:13
88/261 Úterý 13. Května 2008, 22:13  |  Firefox, Windows XP

ahoj Majku, jde prosím Tě pozicovat (posouvat) nějak ty komentáře? Tedy ty obdelníčky, které se vytvoří s novým komentářem?

Gravatar
Mike 13. 5 2008, 22:52
89/261 Úterý 13. Května 2008, 22:52  |  Opera, Windows XP

[88] floyd: ahoj, vše je nastavitelné v CSS souboru (jak jsem radil kolegovi před tebou)

pokud ti ale definice kaskádových stylů moc neříkají, nemůžu jinak než ti doporučit nastudovat základní syntaxi a vlastnosti.

v případě knihy se jedná o třídu .prispevek { } - margin - vnější okraj odsadí od okolních prvků, - padding - vnitřní okraj odsadí vše uvnit, například…

Gravatar
floyd 13. 5 2008, 23:00
90/261 Úterý 13. Května 2008, 23:00  |  Firefox, Windows XP

díky moc, díky za pomoc %0

Gravatar
Tom 16. 5 2008, 22:42
91/261 Pátek 16. Května 2008, 22:42  |  Firefox, Windows XP

**2ok.line:** práva zápisu se dají nastavit mj. následujícími způsoby:
* přes FTP, ve vlastnostech adresáře se nastaví práva nejmíň na 0666
* pomocí PHP funkce chmod() na stejnou hodnotu.

Gravatar
Péťa 19. 5 2008, 14:45
92/261 Pondělí 19. Května 2008, 14:45  |  Opera, Linux

Čau majku :-)
prosím tě, nevíš jak by šlo přes JS či PHP zjistit zda "brauzr" podporuje flash, či přípádně i jakou verzi?

Gravatar
Mike 20. 5 2008, 13:03
93/261 Úterý 20. Května 2008, 13:03  |  Safari, Windows XP

[92] Péťa: čus :) tak mám pocit, že ti asi stejně neřeknu nic, co nevíš... samotného mě to napadá akorát teoreticky, a to zkusit namísto alternativního obsahu provést například nějakou ajaxovou akci, která by "něco někam" odeslala.

PHP je na tohle krátký, pokud to půjde tak přes JS, ale na ten moc expert nejsem, takže ti bohužel víc neporadím.

Gravatar
Péťa 20. 5 2008, 22:17
94/261 Úterý 20. Května 2008, 22:17  |  Opera, Linux

No tak tj škoda :-( já sem sice (docela velký) odpůrce flashe, a pro ty co flash nemají sem chtěl zobrazit "obrázkové" logo místo flashového, nevadí a aj tak dík za čas a odpověď. :-)

BTW: prosímtě sprav si tu návštěvní knihu ať se tu ty uvozovky nezobrazuji jako entity.. vím že asi budeš časově dost vytížený, ale někdy o víkendu by sis čas udělat mohl. :)

Gravatar
Mike 20. 5 2008, 23:12
95/261 Úterý 20. Května 2008, 23:12  |  Opera, Windows XP

[94] Péťa: pokud ti jde čistě o zobrazení loga při absenci flashe, šlo by to vyřešit pomocí alternativního obsahu :

<object
classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
codebase="http://fpdownload.macromedia.com..."
width="550" height="400">

<param name="movie" value="movie.swf" />
<param name="loop" value="false" />
...
<p>Toto je alternativní obsah <img src="..." /></p>
</object>



http://latrine.dgx.cz/jak-spravne-vlozit-flash-do-stranky

PS.: dělalo mi to všude v komentářích, i když quot byla jedna z povolených entit (lt,gt,amp,hellip,quot,#37,#39) ... no špatný pořadí volání dvou funkcí, naštěstí mám všechny formátovací fce v jednom souboru, takže oprava je otázkou minuty... opraveno %0

Gravatar
Péťa 23. 5 2008, 20:13
96/261 Pátek 23. Května 2008, 20:13  |  Opera, Linux

Díky moc Majku.
poklona%0

Gravatar
Péťa 31. 5 2008, 01:03
97/261 Sobota 31. Května 2008, 01:03  |  Opera, Linux

Čau majku, nemáš prosímtě zkušenosti z mootools? konkrétně Fx.Slide, mám nějaký problémy v kompatibilitě s Operou.

Gravatar
Mike 2. 6 2008, 08:33
98/261 Pondělí 2. Června 2008, 08:33  |  Opera, Windows XP

[97] Péťa: ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď, ale nějak jsem úplně na tento tvůj komentář zapomněl. bohužel ti ale neporadím, s Fx.Slide žádné zkušeností nemám...

Gravatar
mejla 11. 6 2008, 22:26
99/261 Středa 11. Června 2008, 22:26  |  Firefox, Windows XP

Dobry vecer,rad bych na estrankach na uvodni strane mel nahled na nekolik poslednich komentaru ze vsech prispevku.Nevim ale ,jestli to na estrankach vubec jde udelat a jak.Na foru estranek jsem nic nenasel a na dotaz zadna odpoved.Netusim kam se vlastne komentare ukladaji,zrejme nekam(kam?) do souboru. Na jak psat web nástin moznosti je,ale take nevedi jestli na estrance konkretne to jde.Dekuji za nazory.

Gravatar
Mike 12. 6 2008, 00:00
100/261 Čtvrtek 12. Června 2008, 00:00  |  Opera, Windows XP

[99] mejla: dobrý večer, s administrací systému e-stranky bohužel zkušenosti nemám, ale z webů, které jsem již navštívil soudím, že možnosti jsou dost omezené. minimálně co se týče nastavení pravého respektive levého menu.

komentáře se ukládají do databáze, do souboru rozhodně ne... abych byl upřímný, pochybuji, že to půjde. možná v placené verzi, možná, ale to by bylo nejspíš nutné se obrátit přímo na podporu.

Gravatar
Spyder 12. 6 2008, 20:23
101/261 Čtvrtek 12. Června 2008, 20:23  |  Firefox, Windows XP

čus, tak co říkáš na novou Operu ?? .. dneska mi to vyplivlo aktualizaci, tak sem jí zkusil a vypadá to, že zase budu měnit prohlížeč %0

Gravatar
Mike 12. 6 2008, 21:06
102/261 Čtvrtek 12. Června 2008, 21:06  |  Opera, Windows XP

[101] Spyder: proč to zase vykresluje úplně jinak než 9.27 %6 no design je fajn, ale nevim nevim... abych kvůli tomu zas překopával celý cssko... výpis kódu uvnitř <pre> to zase vykresluje naprosto jinak než 9.50 beta %12

no ale co jsem teďka zběžně srovnával s FF 3 RC 3, tak téměř identický zobrazení, tedy až na výpis zdrojáků... podporu CSS3 jsem ještě nezkoušel, ale i tak... nevím nevím, my kodéři to prostě nikdy nebudeme mít jednoduchý...

no a z hlediska uživatelského %0 dost mě štve (myslím, že už 9.26 to neuměla, a to, že "personal bar" nemůžeš mít pod panelem s url, ale musí bejt nad ním, nemluvě o tom, že už mezi ani tam nejdou přidávat ikonky.

už dlouho opera nezvýrazňuje to framy, takže asi nainstaluju zpět nějakou 9.12 %2

Gravatar
Spyder 12. 6 2008, 21:26
103/261 Čtvrtek 12. Června 2008, 21:26  |  Firefox, Windows XP

s tím personal barem máš pravdu.. toho sem si nevšiml to by chlapci od vývoje mohli udělat nastavitelný... předtim jsem tu měl myslim 9.26 a ta se mi nelíbila vůbec.. no, uvídíme časem co z toho vyleze

Gravatar
Péťa 25. 6 2008, 13:31
104/261 Středa 25. Června 2008, 13:31  |  Opera, Linux

Čau miku,
prosímtě konfiguruješ si Apache,PHP,SQL server doufam rucne, potreboval bych helpa, konfiguruju PHP na widlich a pri nastaveni extension_dir = "c:webphpext" mi to v logu jako by escapovalo lomitka :-D
takze extension hleda v adresarich c:webphpextphp_gd.dll - napriklad, nevis co s tim ? %4

Gravatar
Mike 25. 6 2008, 22:56
105/261 Středa 25. Června 2008, 22:56  |  Opera, Windows XP

[104] Péťa: ahoj, musím se přiznat že s touto chybou jsem se nesetkal... takže bohužel netuším...

btw nemá cesta náhodou končit lomítkem?

Gravatar
Péťa 26. 6 2008, 10:20
106/261 Čtvrtek 26. Června 2008, 10:20  |  Opera, Linux

Jo to má, ale už jsem zkoušel všechny možnosti a totálně nechápu :) Snad t zvládnu :-D (časem)

Gravatar
Štěpán 10. 7 2008, 12:07
107/261 Čtvrtek 10. Července 2008, 12:07  |  Firefox, Windows XP

Ahoj muzu se zeptat v jakem proramu tvoris stranky ? Nemohl bs mi rect par nejakych triku jak vytvorit designove pekny web?? diky

Gravatar
Mike 10. 7 2008, 17:58
108/261 Čtvrtek 10. Července 2008, 17:58  |  Opera, Windows XP

[107] Štěpán: ahoj, co se týče kódu, vše píšu v textovém editoru PSPad.

no a triky pro grafiku ti asi moc neporadím, grafika je má slabší stránka. je prostě potřeba dostat ten správný tvůjčí nápad a umět ho realizovat %0

Gravatar
DuCk 12. 8 2008, 13:39
109/261 Úterý 12. Srpna 2008, 13:39  |  Firefox, Windows XP

Zdravím, hele chtěl bych se zeptat zda by šlo rozchodit subdoménu na internet centrum hostingu (free hostingu)

Gravatar
Připomínka 15. 8 2008, 15:10
110/261 Pátek 15. Srpna 2008, 15:10  |  Firefox, Windows XP

Chyba: Pokud máš něco důležitého na srdci, ocením, pokud vyplníš alespoň >SVÉ< jméno a text zprávy.

Fajn web. %0

Gravatar
Mike 18. 8 2008, 21:30
111/261 Pondělí 18. Srpna 2008, 21:30  |  Opera, Windows XP

[110] Připomínka: ahoj připomínko, díky za upozornění, opraveno. on ten češtin nikdy nebyl můj dobrej kamarád %5

Gravatar
Mike 18. 8 2008, 21:35
112/261 Pondělí 18. Srpna 2008, 21:35  |  Opera, Windows XP

[109] DuCk: asi tě zklamu, na IC subdoména výše uvedenými pravidly vytvořit nelze. můžeš se zkusit ještě obrátit na http://phorum.ic.cz/ , ale řekl bych, že na hostingu od internet centra subdoménu nevytvoříš.

Gravatar
nesro 20. 8 2008, 09:28
113/261 Středa 20. Srpna 2008, 09:28  |  Firefox, Linux

BUGReport:

Odesílal jsem příspěvek a hodilo mi to tohle:

Chyba spojení s databází

Chyba spojení s databází.

Možné příčiny mohou být chybné údaje v konfiguračním souboru, špatné heslo, výpadek databázového serveru nebo neplatný SQL dotaz. Omlouváme se za vzniklé potíže, na řešení se pracuje.

Vzniklá chyba: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ']}.php") == true ? ... [/kod] Možná to je proto, �

Teď doufam, že se to odešle :-)

Gravatar
Bagy 21. 8 2008, 19:32
114/261 Čtvrtek 21. Srpna 2008, 19:32  |  Firefox, Windows XP

Našel jsem chybičku %5
http://mike.treba.cz/stranka/10/
Je to maličké, nenápadné a hlavě ne-nebezpečné.

PS: Tohle už je asi po desátý případ...nějak nechápu příčinu, proč tohle všude nacházim...

Gravatar
Eliška P. 3. 9 2008, 15:21
115/261 Středa 3. Září 2008, 15:21  |  Firefox, Windows XP

Teda Michale, já netušila, že taky nemáš rád okurky. To bude asi tím, že ve školní jídelně okurkový saláty nedělali. Nebo tím, že jsem tam nechodila? Už nevím:-)
Máš fakt dobrý stránky, držím ti palce. Třeba se zase někdy potkáme v tramvaji;-)

Gravatar
Mike 3. 9 2008, 22:11
116/261 Středa 3. Září 2008, 22:11  |  Opera, Windows XP

[115] Eliška P.: ahoj, no tebe bych tu nečekal %1 s okurkama nejsem kamarád odjakživa, školní jídelna na mě bohužel zanechala jiné stopy :-) jinak díky, snad se zas potkáme, i když své večerní cesty na trenál jsem odložil na dobu neurčitou, takže tím směrem teďka moc nejezdím... ale zas ve městě jsem pečenej vařenej. tak se zatím měj a čau

[114] Bagy: koukám že asi zřídím sekci bug report %0 díky za upozornění, ale asi řešit nebudu... do SQL dotazu jde akorát proměnná s hodnotou NULL, a mysql serveru se to nelíbí %0

Gravatar
len tak 22. 9 2008, 21:13
117/261 Pondělí 22. Září 2008, 21:13  |  Opera, Windows XP

Ahoj vidim, ze mas novy hosting.
Nerozmyslal si o vlastnej domene? Poznam super akciu fakt lacnejsi nenajdes. Nechcem robit reklamu, ak mas zaujem napisem viac. je to slovenske, ale robia aj cz domeny..a vravim...lepsie som nenasiel nikde doteraz :)..

Gravatar
Mike 22. 9 2008, 21:24
118/261 Pondělí 22. Září 2008, 21:24  |  Opera, Windows XP

[117] len tak: doufám, že se nezlobíš, že jsem ti smazal duplicitní koment...

o vlastní doméně jsem uvažoval, a dokonce jsem si ji i koupil %0

261 kč na rok, což si myslím že není špatné. ale i tak mě tvá nabídka zajímá, přemýšlím o koupi dalších domén, takže určitě ještě prosím napiš.

Gravatar
len tak 23. 9 2008, 21:00
119/261 Úterý 23. Září 2008, 21:00  |  Opera, Windows XP

Nie stlacil som omylom F5, nehnevam sa :)
No skus pozriet http://www.studentskyweb.sk. Myslim si, ze za domenu a hosting ktory nie je uplne najhorsi to je super cena. Skus sa vyjadrit k tomu, zaujima ma tvoj nazor %0

Gravatar
Yötua 23. 9 2008, 21:08
120/261 Úterý 23. Září 2008, 21:08  |  Firefox, Windows XP

Čau, tak když už jsem se tady dočetl o levných hostingových společostech, tak i já přidám svůj typ %5. je sice o pár korun dražší, ale má víc prostoru a větší traffic, jinak to asi vyjde nastejno, ještě adresa: www.hosting-zdarma.cz

Gravatar
Mike 24. 9 2008, 00:36
121/261 Středa 24. Září 2008, 00:36  |  Opera, Windows XP

[119] len tak: no sice jsem to projel jen zběžně, ale nabídka služeb je velice dobrá. zde mám sice ještě navíc python, perl a cron, ale co mě také zajímá (a co nikdo nikde neuvádí) je, aby mi fungovalo cokoli co napíšu do .htaccessu %0

tzn všechny direktivy (v jistých mezích, samozřejmě). zde tu možnost mám a jsem spokojen. cena je taky v pohodě, pokud jsem správně pochopil, že je to doména i hosting v jednom. akorát místo : 500 MB je fakt málo... a hlavně, nejsem student %2

[120] Yötua: koukám koukám a říkám si akorát "wtf?" web 500MB, mysql 500MB, e-maily 500MB ... půl giga databáze, na co proboha? %1 a hlavně - 1x mysql databáze - věř mi, s tím se nedá pracovat.

já mám 10GB, což sice v životě nepoužiju, ale aspoň můžu říkat, že mám 10GB %2

navíc - doména .cz za 600? to je opravdu moc.
http://www.web4ce.cz/cz/domeny/cenik.html

Gravatar
Yötua 24. 9 2008, 14:20
122/261 Středa 24. Září 2008, 14:20  |  Firefox, Windows XP

No máš pravdu, ten prostor by mohl být dohromady, a s tou databází, zatím jsem jich nikdy víc nepotřeboval a nejpíš ani potřebovat nebudu. Ta doména je sice za šest kil, ale zas neplatíš za hosting, takže na menší projekty podle mě ideální, ale ten web4ce vypadá taky dost zajímavě.

Gravatar
Peta 29. 9 2008, 22:58
123/261 Pondělí 29. Září 2008, 22:58  |  Firefox, Windows XP

Ahoj Miku,
dodal bych ti to Routovani, jenomze musim dat ted do kupy vsechny knihovny frameworku a pak bych ti to asi mohl ukazat, ale asi to bude chtit i nejaky jednoduchy tutorialy jinak to nema cenu, nebo ti to prepsat pro nejakou schudnejsi formu...aby sel pouzit jen Routing bez vsecho ostatniho :) nicmene by jsi mi na e-mail mohl poslat nejaky jabber,icq kontakt (lepe jabber) a tam bychom se domluvili....jinak mas fópá v mapě webu, resp. všechny články odkazují na mapu webů, ale asi by tam měly být odkazy na články.. :))

Gravatar
Jirik 3. 10 2008, 00:30
124/261 Pátek 3. Října 2008, 00:30  |  Safari, MAC

Zdravim.
Libi se mi lidi jako ty, kteri se neskudli a podeli se o sve dusevni vlastnictvi, misto aby z toho zdimali kazdou korunu.
Tve clanky o mod_rewrite jsou fakt GJ.

Maly namet:
V posledni dobe se v oblasti webu zacina hodne obevovat a skolonovat pojem SEO...
Co ty na to, bude z toho nejaky pekny clanecek?

Gravatar
Mike 7. 10 2008, 22:05
125/261 Úterý 7. Října 2008, 22:05  |  Opera, Windows XP

[123] Peta: jasný, napíšu ti. díky za upozornění na chybu, už sem to opravil %0

[124] Jirik: díky za pochvalu %0 abych ti ale řekl pravdu, v SEO ještě moc velký odborník nejsem... svůj největší "boom" už fráze "SEO optimalizace" sice zažila, ale máš pravdu, že se tím dnes ohání kde kdo... ale určitě nechci psát o něčem, do čeho až tak moc nevidím, jestli mě chápeš

Gravatar
Ján F. 24. 2 2009, 23:58
126/261 Úterý 24. Února 2009, 23:58  |  Chrome, Windows XP

Zdravim, neviem si dat rady s jednym problemom v htaccess. Ide o to ze potrebujem zistit ci existuje urcity subor a ak neexistuje tak vykonat podmienku podstrcenia suboru a ak existuje pokracovat dalej v podmienkach. Ak by niekdo vedel poradit budem moc vdacny, skusal som uz asi takmer vsetko a neviem ako to zapisat. rewritecond si pyta nejaku premmenu porovnavat s niecim, coz ked porovnavam konkretnu subor ci existuje tak to nerobi to co by podla mna malo. kontaktovat ma mozete na mail meno@priezvisko.eu

Gravatar
Sms na vodafone 25. 2 2009, 13:45
127/261 Středa 25. Února 2009, 13:45  |  Firefox, Windows XP

Chtěla bych poděkovat za tyto stránky. Jsou úžasné a moc mi pomohli :) Hodně štěstí s nimi do budoucna

Gravatar
redrebel 28. 2 2009, 10:33
128/261 Sobota 28. Února 2009, 10:33  |  Firefox, Windows XP

Dobrý den,

tohle jsou skvělé stránky.Mam jen malou otazečku kolik by stálo vytvořit diskuzní forum v php s malou administraci .
S těmato požadavky:

Odpověd na přispěvky
Mazání příspěvků (jen admin) v administraci
Ban/Unban IP adresy (jen admin) v administraci
Automatický převod adresy na odkaz
Ignorace uživatele
Zobrazeni všech přispěvku zvoleného uživatele
max. počet vypsaných příspevku na stranku 35

diky za odpověd%0

Gravatar
Mike 3. 3 2009, 21:58
129/261 Úterý 3. Března 2009, 21:58  |  Opera, Windows XP

[128] redrebel: dobrý den, no je to vcelku složitý požadavek :-) můžu z hlavy nastřelit, ale odhad asi nebude úplně nejpřesnější...

budu počítat čistě programování, bez grafiky a bez nakódování grafiky. to by bylo tak +3 až +7 hodin navíc, podle složitosti grafiky a podle počtu podstran (předpokládám jednoduchou grafiku pro fórum) ... takže :

strukturovaná diskuse : ~ 2 hod
formátovávání příspěvků : ~ 1 hod
adminovaní uživatelů : ~ 2 hod
filtry (dle uživatele) : ~ 1 hod
stránkování : ~ 30 min
+ řekněme tak 2 - 4 hodiny na základní koncept celého systému



takže do cca 10ti hodin by to mělo být hotové. počítejte tedy 10hod krát 150 až 300, podle toho jak si kdo bere %1

tohle byl ale opravdu jen hrubý nástřel, myslím, že je výhodnější najít si nějaké hotové řešení, které tohle všechno umi (php bb, pun bb, phorum...) další kritérium také je, jestli má prográmotor už hotové fórum, které jen modifikuje, nebo to bude psát celé od začátku.

Gravatar
qwert 9. 4 2009, 15:30
130/261 Čtvrtek 9. Dubna 2009, 15:30  |  Firefox, Windows XP

Nechápu, jak někdo nemůže mít rád podzim a jaro. Proč nemáš rád podzim a jaro?

Gravatar
Mike 10. 4 2009, 00:07
131/261 Pátek 10. Dubna 2009, 00:07  |  Opera, Windows XP

[130] qwert: ber to tak, ze kazdy ma odlisny nazor na okolni vjemy. treba v nekolika uplynulych dnech se rozjelo jaro se vsim vsudy - na kazdeho to pusobi jinak.

nekdo je rad, ze konecne skoncila zima, v jinem to probouzi melancholicke nalady a marne nadeje ve veci, o kterych vi, ze se nenaplni. jedna se proste o takovy nepsany vliv na psychiku osobnosti (coz asi nema smysl hloubeji rozebirat)

no a podzim - to je kapitola sama pro sebe. odchazi jedno z nejprijemnejsich obdobi roku, priroda na zimu odumira, den se zkracuje a s chladnych pocasim prichazeji deste, prodluzujici se tma a s ni spojene podzimni deprese.

tezko popisovat, ale troufnu si rict, ze uz jsem mnohe zazil, a jak je dano, clovek ma vzdy intenzivnejsi vzpominky na to negativni, nez-li na to pozitivni

Gravatar
Milan 30. 1 2010, 13:26
132/261 Sobota 30. Ledna 2010, 13:26  |  Chrome, Windows Vista

Som rad, že tvoj webik zas frčí :).
Prajem vela uspechov.

Gravatar
Mike 30. 1 2010, 21:04
133/261 Sobota 30. Ledna 2010, 21:04  |  Opera, Windows XP

Milan: díky, však se budu snažit, jak jen to půjde :o)

Gravatar
Royce 6. 3 2010, 00:07
134/261 Sobota 6. Března 2010, 00:07  |  Firefox, Windows 7

Ahoj, to chybějící L v hlavičce je schválně? :-) (webog)

Gravatar
Mike 6. 3 2010, 13:23
135/261 Sobota 6. Března 2010, 13:23  |  Opera, Windows XP

Royce: ahoj, no ty kráso, toho jsem si opravdu nevšiml. Díky za upozornění :-)

Gravatar
Honza 12. 3 2010, 00:28
136/261 Pátek 12. Března 2010, 00:28  |  Firefox, Windows XP

Ahoj,

zabrouzdal jsem na web na dotaz rewrite mod.. takove ty jednodussi blbovinky a vychytavky v pohode zmaknu, ale tohle je na me proste moc, tak pisu :)

neco.domain.cz
==> zpracovavano na domain.cz/__subs/neco/

s URL neco.domain.cz, tedy bez presmerovani

zkousel sem marne navody z clanku, ale vzdy se dostanu do dopreho adresare, ale stale na subdomene, kdyz zadam adresu natvrdo, tak je prusvih s presmerovanim, kvuli http://, kdyz ji natvrdo nezadam, tak to prave skoci do

neco.domain.cz/__subs/neco/


muj zapis NYNI (uz mel odhadem tak 50 verzi :-D)


php_flag display_errors on
php_flag session.auto_start On

RewriteEngine on
RewriteBase /

# subdoména cokoli.mujweb.cz
RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !www.inzerujes.cz
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*).inzerujes.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/.*/.*
RewriteRule ^(.*)$ www/%1/ [L,QSA]

Gravatar
Mike 13. 3 2010, 22:07
137/261 Sobota 13. Března 2010, 22:07  |  Firefox, Windows XP

Honza : ahoj, jestli jsem tedy tvůj problém pochopil správně, tak chceš dynamické subdomény z podadresářů adresaře __subs?

Zjistil jsem, že tady u Web4ce mají domény 4. řádu nějak zakázané nebo co, normální subdomény se automaticky tahají ze složek, takže jsem to musel zkoušet na webzdarma.

došel jsem k tomuto zápisu :

RewriteCond %{HTTP_HOST} !www.inzerujes.cz
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+).inzerujes.cz
RewriteRule ^([^/]+)/?$ __subs/%1/$1 [L,QSA]



což mi krásně dynamicky dělalo subdomény. vyzkoušej :) u tebe hlavně koukám, že máš špatně tu druhou RewriteCond, to by jelo jen pro index. RewriteRule také nemáš dobře, je potřeba uvést referenci jak na RewriteCond (procento), tak na RewriteRule (dolar)

Gravatar
Medvídek 30. 3 2010, 13:39
138/261 Úterý 30. Března 2010, 13:39  |  Firefox, Windows XP

Ahoj, dostal se mi do rukou web http://enduromartinice.cz/ a na některých skriptech seš podepsán ty:
<!-- vytvoril Mike: http://mike.webzdarma.cz -->
To jsi dělal ty ty stránky? Potřeboval bych se na něco zeptat, kdyžtak prosím mail :)

Díky Medvídek

Gravatar
Mike 30. 3 2010, 14:07
139/261 Úterý 30. Března 2010, 14:07  |  Opera, Windows Vista

@: Ahoj, web jsem určitě nedělal, ale je možné, že je tam použita moje návštěvní kniha, css layout nebo prostě nějaké hotové řešení, které jsem zde na blogu publikoval.

Klidně se ptej, když budu vědět, poradím :)

Gravatar
digitalizuj.cz 11. 5 2010, 22:54
140/261 Úterý 11. Května 2010, 22:54  |  Chrome, Windows 7

Ahoj, chtěl bych se zeptat na prá drobností, pokud by to šlo soukromě po icq, nebo na email icq: 331288615 bylo by to ohledně webu www.digitalizuj.cz trochu jsme ho upravil a bude nový který je zatím na www.satelity-mastnik.chytry.cz/php , tak pokud by jsi měl čas tak se mi ozvi. Bylo byto ohledně designu a vychytávek webu, jelikož jsem spíš takovej amatér a všechno si píšu sám. Díky

Gravatar
Jakub Hrdý 3. 6 2010, 17:20
141/261 Čtvrtek 3. Června 2010, 17:20  |  Firefox, Windows XP

Dobry den, mam problem s knihou navstev vypisuje mi to: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/ic.cz/d/duklalbc/root/www/forum/guestbook.php on line 95

A další problem mam v adminu tam to tise hnet 2 chyby http://www.duklalbc.ic.cz/forum/admin/index.php

A nevim co stim poradte prosím na e-mail:hrdyrupre@seznam.cz
Děkuju
Jakub Hrdý

Gravatar
Cin 4. 6 2010, 11:15
142/261 Pátek 4. Června 2010, 11:15  |  Chrome, Linux

@Pavel ADAM: Nejlepsi je (G)Vim :P

Gravatar
Standa 17. 6 2010, 17:42
143/261 Čtvrtek 17. Června 2010, 17:42  |  Chrome, MAC

Ahoj Miky,
muzes se mi prosim ozvat na email ? diky Standa

Gravatar
Zdeněk Truněček 9. 7 2010, 17:38
144/261 Pátek 9. Července 2010, 17:38  |  MSIE, Windows 7

Pros9m o pomoc s htacces - potřebuji pokusy o přímé stahování *.exe, *.zip a *.pdf "prohnat" přes index.php. Potřebuji změnit uživatelem zadané URL pro přímé stažení souboru na volání s querry-parametry získanými přímo z URL, ale mé pokusy o funkční pravu selhíávají. Svůj výtvor přikládám:

Options -Indexes
ErrorDocument 404 /err_found.htm
RedirectMatch /dealer.* /index.php?load=dealer
RewriteEngine On
#RewriteCond %{QUERY_STRING} ^(.*&|.*?)access=1.*$
#RewriteRule .*$ - [L]
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*(\.exe|\.zip)$
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.*)$
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} .*(/U.*|/O.*|/S.*|/archiv.*)$
RewriteRule ^.*$ /index.php?access=1&load=downexe&addr=$1 [NC,R=301,L]

Gravatar
Mike 11. 7 2010, 17:48
145/261 Neděle 11. Července 2010, 17:48  |  Opera, Windows XP

@: Ahoj, tak jsem na to chvíli zkoušel přijít, ale také jsem moc úspěšný nebyl. Povedlo se mi to pro obrázky, ale ne archívy. Jediné funkční řešení přes .htaccess jsem našel takové, kdy dáš .htaccess s pravidlem přimo do daného adresáře, což je ale nepoužitelné...

Pokud chceš mít cílové url souborů skryté, mnohem efektivnější je řešení přes databázi. Tam si uložíš skutečné umístění souboru, který budeš vybírat například podle id.

Takže adresa např. index.php?download_id=1 ti vybere z databáze umístění souboru s ID 1 a nabídne ho ke stažení. Takhle to dělají skoro všude, netrápil bych se s .htaccessem a zvolil tuto cestu.

Gravatar
Antonidas 12. 7 2010, 13:49
146/261 Pondělí 12. Července 2010, 13:49  |  Firefox, Windows 7

Ahoj Miku, potřeboval bych poradit, jak přesměrovat z http://xxx.cz na http://xxx.cz/cz/ (stranka ja ve vice jazycich), když to skusím přesměrovat, tak to napíše chybu, že se to přesměrovává samo do sebe. Pro každý jazyk includuju jiný index a mam to přepsaný z /index.php?jazyk=cz na /cz/

Gravatar
Antonidas 12. 7 2010, 20:36
147/261 Pondělí 12. Července 2010, 20:36  |  Firefox, Windows 7

jo a http://xxx.cz a http://xxx.cz/cz/ je stejna stranka (includnuty pomoci else)

Gravatar
Mike 18. 7 2010, 19:15
148/261 Neděle 18. Července 2010, 19:15  |  Opera, Windows XP

@: Ahoj, promiň za trochu pozdní odpověď, ale nějak jsem neměl vůbec čas. Přesměrování z rootu na /cz/ je jednoduché:

RewriteRule ^$ cz/ [R=301,L,QSA]



Každopádně bych zauvažoval, jestli je to k něčemu, protože úplně vyhodíš vyhledávačům z indexu root domény. Navíc pokud pod else načítáš češtinu, jak říkáš, mělo by ti to fungovat i bez "cz" v url, ne? Pak bych to přesměrování udělal úplně naopak, aby to "cz" odmazávalo.

RewriteRule ^cz/(.*)?$ /$1 [R=301,L,QSA]

Gravatar
Ondra 17. 8 2010, 21:43
149/261 Úterý 17. Srpna 2010, 21:43  |  MSIE, Windows 7

Ahoj, našel jsem si na djpw tento příklad na includování. Kód: <div id="obsah">
<?php
if (isset($_GET["kontakt"]))
{
include "pages/kontakt.php";
}
if (isset($_GET["zajimavestranky"]))
{
include "pages/zajimavestranky.php";
}
if (isset($_GET["navody"]))
{
include "pages/navody.php";
}
?>
</div>
Vše už jsem nějak rozchodil, ale jediné na co nemohu příjít je, jak se dostanu ze stranky1.php (ulozene ve slozce pages) na stranku2.php (uložené taky v pages). Co mám kde inkludovat mě zajímá.
P.S.: Pokud to bude na delší dobu, mužeme to řešit po emailu. Předem děkuji

Gravatar
Mike 22. 8 2010, 17:56
150/261 Neděle 22. Srpna 2010, 17:56  |  Opera, Windows XP

@: Ahoj, jak tak na ten kód koukám, je to dost otřesné řešení... Návod na inkludování podstran si můžeš přečíst zde:

http://mike.treba.cz/dynamicke-skladani-stranek-pomoci-include-dil-ii/
http://mike.treba.cz/php-od-zacatku-dynamicke-skladani-stranek-funkci-include/

Gravatar
Petr Loukota 27. 8 2010, 13:22
151/261 Pátek 27. Srpna 2010, 13:22  |  Firefox, Windows 7

Ahoj. Chtěl bych tě po dlouhé době poprosit o výměnu odkazů s mým novým webem. V případě zájmu mě prosím kontaktuj na e-mail. :-)
Předem díky, měj se hezky.

Gravatar
Jirka 21. 9 2010, 20:58
152/261 Úterý 21. Září 2010, 20:58  |  Firefox, Linux

Ahoj
Předem musím říct, že jsem absolutní laik.
Dělám web pro naši chov. organizaci a když jsem hledal návštěvní knihu, tak ta tvoje je super a je přesně to co hledám.

Akorát chcu menší úpravu, protože si mi nelíbí, aby formulář kradl místo a otravoval hned na začátku. Na konci je to taky na houby (viz tvůj web), kdo má rolovat až dolů, když je už hodně příspěvků.

Napřed jsem chtěl otvírat menší okno s form, ale vzdal jsem to, protože jsem nenašel způsob, jak výsledky dostat do předchozího okna. Prostě vyplň form, zavři okno a vrať se do původního a zobraz nový přísp.

Tak jsem si vymyslel zkoušel, jak se dělá takové to fiktivní okno. viz odkaz. Vytvořil jsem solo soubor.js. Nevím jestli se dá nějak stáhnout, jinak ti ho kdyžtak pošlu. Pro první příspěvek to funguje OK, ale pro reakci mi vyběhne dvakrát. Chápu proč, ale nevím jak tomu zabránit. Jestli mi poradíš, tak budeš moc hodnej. Vytvořit podmínku by mělo být snadné, ale vůbec nevím jak zkloubit php a javascript.

dík Jirka

Gravatar
Mike 28. 9 2010, 21:30
153/261 Úterý 28. Září 2010, 21:30  |  Opera, Windows XP

@: Ahoj, šel bych na to asi trochu jinak. Píšeš, že jsi laik a takováto úprava by byla asi trochu náročnější. Můžeš to ale obejít. Napadají mě následující možnosti:

* Najít si nějaký pěkný efekt přes jQuery, který po kliku na odkaz zascrolluje nakonec stránky (byl jsem přesvědčený, že to mám i zde :-))
* Nebo to neházet do pop-up okna, ale vytvořit iluzi nového okna javascriptem - prostě uprostřed stránky vyhodit absolutně napozicovaný div.
* A nebo prostě nastavit stránkování např. na 5, aby nebyla stránka tak dlouhá.

PS.: ten odkaz nefunguje.

Gravatar
Zdeněk 16. 10 2010, 21:28
154/261 Sobota 16. Října 2010, 21:28  |  Opera, Windows XP

Zdravím,
Chtěl sem se zeptat jaký používate WYSIWYG editor v CMS? Nebo jestli mi můžete nějaký doporučit. Dá se sehnat free, které umožňují i nahrávání na server (soubory, fotky).

Děkuji

Gravatar
Mike 17. 10 2010, 23:56
155/261 Neděle 17. Října 2010, 23:56  |  Opera, Windows XP

@: Dobrý den, používám TinyMCE. Není sice nejlepší, ale tak nějak už jsem si na něj zvykl. Upload obrázků a dokumentů řeším napojením vlastního pluginu na ty jejich, defaultně to umožňuje pouze linkovat přes url.

Ostatní abych se přiznal moc neznám, ve firmě to totiž řešíme úplně stejně.

Gravatar
Michal Palatka 25. 10 2010, 09:30
156/261 Pondělí 25. Října 2010, 09:30  |  Firefox, Windows XP

Ahoj Michale,
mám takový malý problém. Potřeboval bych zjistit jakým způsobem nastyluji tabulku v CSS tak, aby se odsazení od kraje projevilo správně i v prohlížeči IE. V Mozille je vše OK. Pro pochopení problému odkaz: http://heso.cz/index.php?option=com_rsform&formId=10
V CSS mám tento zápis:
table.objednavka {
margin-top: 18px;
padding:75px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 11px;
color: #000000;
}
Děkuji předem za radu.

Gravatar
Mike 25. 10 2010, 15:03
157/261 Pondělí 25. Října 2010, 15:03  |  Opera, Windows Vista

@: Ahoj, vidím tam jednu chybu: tabulce nikdy nedávej padding. Tabulce vždy margin, padding pak jednotlivým <td>. Spolu s pevnými rozměr to pak bude vypadat všude stejně. Jinak pro tabulku ještě doporučuji:

border-collapse:collapse;
bodrer-spacing:0px;

Vyresetuje ti to případné rámečky. Jinak ta tvá tabulka vypadá divně i v Opeře.

Gravatar
Dan 1. 11 2010, 19:41
158/261 Pondělí 1. Listopadu 2010, 19:41  |  Chrome, Windows 7

Ahoj.
Chci se zeptat, stáhnul jsem si tvůj soubor php pro registraci uživatelů.
Ovšem na serveru ic.cz mi to píše následující chybku:
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

Nevíš čím to může být?
Děkuju za rady :)
S pozdravem, Dan.

Gravatar
Dan 1. 11 2010, 20:09
159/261 Pondělí 1. Listopadu 2010, 20:09  |  Chrome, Windows 7

@: Dobrý už vyřešeno ;)

Gravatar
Daniel Rojek 21. 11 2010, 22:27
160/261 Neděle 21. Listopadu 2010, 22:27  |  Chrome, Windows 7

Zdravím :-)
Jak je možné získat ten redakční systém Legacy CMS?
Předem děkuji za odpověď, Daniel Rojek.

Gravatar
Mike 23. 11 2010, 22:37
161/261 Úterý 23. Listopadu 2010, 22:37  |  Opera, Windows XP

@: ahoj, je placený. Je to můj vlastní produkt.

Gravatar
TomHanke 9. 12 2010, 15:59
162/261 Čtvrtek 9. Prosince 2010, 15:59  |  Firefox, Windows XP

Ahoj,

hraji si s webem s PHP.
delam si jednoduchy echop.

pouzil jsem tvuj priklad:
if ($page=="") { include ("./includes/main.php"); }
elseif (File_Exists ("./includes/$filename")) { include ("./includes/$filename"); }
else { include("./includes/404.php"); }

chtel jsme si ulozit na server soubor .htaccess

ale neslo mi to pres FTP
tak jsem jim psal na server a oni mi napsaly ze to neni mozne protoze pouzivam Windows server.
na nej to pri nejde. Je to pravda nebo ze me chteji vytahnout penize.
Nemas nejaky tuseni jak to udelat aby jsem nemusel prechazet na Linux server.

dekuji za radu. Tomas

Gravatar
Mike 10. 12 2010, 12:54
163/261 Pátek 10. Prosince 2010, 12:54  |  Opera, Windows Vista

@: Ahoj, tak v prvé řadě bych rád upozornil, že můj návod na web přes include rozhodně není dobré používat na eshop - eshop je příliš komplexní řešení, ten bez databáze nemůže moc fungovat...

Ale zpět k tvému dotazu: .htaccess samozřejmě na Windows serveru nepojede - je to soubor pouze pro Apache. Pokud chceš rewritovat url na IIS, zkus si najít něco o ISAPI_Rewrite, nebo prostě "mod_rewrite for IIS". Já s tím bohužel zkušenosti nemám, takže víc asi neporadím.

Gravatar
Vasar 10. 12 2010, 15:59
164/261 Pátek 10. Prosince 2010, 15:59  |  Opera, Linux

@: Viz Mikuv komentar, ale at nedojde k nedorozumneni. Tim Windows server myslis serverovy operacni system od MS, nebo webserver pod timto OS bezici (ten se jmenuje Internet Information Services, zkratka IIS).

.htaccess je pro webserver Apache, ovsem ten je mozne provozovat mj. jak pod Linuxem, tak pod Windows. Pokud tedy jedou stranky na Apachi, na Linux prechazet nemusis.

Gravatar
TomHanke 10. 12 2010, 16:40
165/261 Pátek 10. Prosince 2010, 16:40  |  Firefox, Windows XP

Ahoj,
zatim to neham jak to mam, ja mam webhosting u forpsi. Napsali mi: domena je na Windows serveru, kde neni podpora tohoto souboru. V tomto pripade je potreba prejit na Linux server.
konec citace.

A Miku, pouzil jsem tvuj priklad s include a nevidim tam zatim zadny problem s pouziti database.
Jedine co me tam stve jsou CSS styly v Firefoxu i v Google Chrome to mam ok, ale IE a Netscape me to zloby.

Ahoj Tom

Gravatar
Lukáš 18. 12 2010, 15:25
166/261 Sobota 18. Prosince 2010, 15:25  |  Firefox, Windows 7

Čauves. hele chtěl jsem se zeptat, je tvů RS Legaci CMS volně ke stažení?

Gravatar
Mike 20. 12 2010, 10:10
167/261 Pondělí 20. Prosince 2010, 10:10  |  Opera, Windows Vista

@: ahoj, není.

Gravatar
Lukáš 20. 12 2010, 13:41
168/261 Pondělí 20. Prosince 2010, 13:41  |  Firefox, Windows 7

A třeba za nějakej poplatek či dohodu? Napiš mi prosím na mail: lkovarik11@gmail.com a dohodneme se;)

Gravatar
Mike 21. 12 2010, 13:57
169/261 Úterý 21. Prosince 2010, 13:57  |  Opera, Windows Vista

@: Asi tak... účtuji si poměrně hodně, protože potřebuji, aby se mi vrátily investice do vývoje. Tobě jako jednotlivci by se to moc nevyplatilo, to bych spíš doporučil nějaký Wordpress nebo něco takového.

Gravatar
Lukáš 22. 12 2010, 15:41
170/261 Středa 22. Prosince 2010, 15:41  |  Firefox, Windows 7

S tim všim už jsem pracoval..napsal jsem si jednoduchý cms ale v php se nepohybuju dlouho a tak nevim jak je to bezpečný a tak tak to nechci zas vypustit do světa a nemít otestovaný jak je bezpečný.... Nechá se to pomocí nějakeho programu či něčeho otestovat bezpečnost?

Gravatar
Mike 22. 12 2010, 16:07
171/261 Středa 22. Prosince 2010, 16:07  |  Opera, Windows Vista

@: O ničem nevím... Ale pokud se řídíš základními pravidly, tak jistě dosáhneš poměrně bezpečného systému.

a) escapovat veškeré SQL dotazy
b) ošetření POSTu a GETu proti uvozovkám a HTML závorkám.
c) zákas předávání session id v url, register_globals na off
d) žádné chybové hlášky uživatelům, pokud vlezou nějakm, kde být nemají (hlášky jen ve stylu "omlouváme se, nejede to..." a nikdy ne "parse error on: ...".

jen pár věcí, na které jsem si honem vzpomněl. Ale pokud dáš zdrojáky k omrknutí někomu zkušenějšímu, jistě ti poradí.

Gravatar
Nabídka práce 23. 12 2010, 16:17
172/261 Čtvrtek 23. Prosince 2010, 16:17  |  Opera, Windows 7

Dobrý den,

rád bych Vám nabídl spolupráci formou externích zakázek. Měl byste zájem? V případě zájmu mne kdykoliv kontaktujte. 603300378. Děkuji.

Gravatar
Jan 10. 1 2011, 19:27
173/261 Pondělí 10. Ledna 2011, 19:27  |  Firefox, Windows XP

Ahoj, dáš ve známost nějaký zajímavý skript? Už dlouho nic nebylo. Díky ;)

Gravatar
Jan 10. 1 2011, 19:44
174/261 Pondělí 10. Ledna 2011, 19:44  |  Firefox, Windows XP

Ještě jednu prosbu bych měl. Nejdříve, ale proč ti to píši. Rok jsem dělal v jedné webdes. firmě veby, ale ke konci roku mi skončila pracovní smlouva a neprodloužili mi ji. Nebyl jsem jen já. Chtěl bych zkusit podnikat v tomto oboru, jelikož mě tato práce stále naplńuje a popravdě nevěřím, že bych nalezl něco na HPP. Konkurence pracovníků je poměrně dost velká. Nenapsal by si prosím nějaký článek na toto téma? Webům, kódování a programování rozumím, ale teď jak jsem dopadl musím řešit hlavně situaci příjmu ... a ty jsi "od fochu" ;)
PS: díky moc
PS2: budu velmi rád, pokud bychom se nějak mohli třeba na nějakých projektech kontaktovat a spolupracovat. Weby dělám už pár let.
Hezký den

Gravatar
Mike 10. 1 2011, 23:53
175/261 Pondělí 10. Ledna 2011, 23:53  |  Opera, Windows XP

@: Ahoj, no nejdřív se nějak pokusím dopsat ten seriál o databázové třídě.

Co se týče spolupráce, tak já nejsem moc vhodný člověk, na koho se obracet - ač se to v poslední době trochu uklidnilo, stále mám nabídek více, než zvládám realizovat. Musím je většinou odmítat, bohužel.

O článích na podobná témata (pracovní trh, firmy atp.) jsem už párkrát přemýšlel... Jenže ono to není vůbec jednoduhé. Nezaujaté články dost dobře nejdou napsat. K práci: záleží na regionu. Praha a Brno v pohodě, ostatní větší města snad také, ale menší okresy jsou na tom dost špatně. Např.: jako junior PHP programátor dostaneš v Praze 35k, v Brně 25k, v Plzni 16k (orientačně). I když grafy říkají jiná čísla, bývají daleko od reality.

Gravatar
Mike 10. 1 2011, 23:53
176/261 Pondělí 10. Ledna 2011, 23:53  |  Opera, Windows XP

Já jsem z Brna - ale ve chvíli, kdy bych reálně začal hledat novou Práci, nejdřív kontaktuji známé. Nezaměstnanosti se úpřímně nebojím; sehnat totiž kvalitního webmastera (ve smyslu kodéra) je mnohem složitější, než například PHP programátora - a já si v kódování víc jak věřím :-) A na programátora se hlavně cpe každý, kdo alespoň jednou použil include - sám jsem nevěřil, jak lidé v životopisech přehánějí, než jsem se s tím sám setkal :-)

Hlavně hodně štěstí, ať kápneš na dobrou firmu - na co si hlavně dávej pozor, je, jak často se tam střídají zaměstanci - to vypoví hodně.

Gravatar
Jan 12. 1 2011, 10:15
177/261 Středa 12. Ledna 2011, 10:15  |  Firefox, Windows XP

@: Ahoj Mike, odpovím na obě odpovědi :) .
Pokud máš nabídek více než můžeš udělat a jsi nucen odmítat, mohl bych ti pomoci. Klidně na dohodu nebo snad i bez :) a třeba za mín peněz. Klidně na zkoušku. Situace je taková, že si potřebuji vydělat korunu. Dělal jsem rok ve firmě, která se stránkama zabývá, tak přeci jenom zkušenosti mám.

Praha a Brno: trvalé bydliště mám u obou zhruba na půl cesty, ale pokud by to mělo charakter kšeftu, byl bych ochoten občas dojet.
Stejně jako třeba do Českých Budějovic, kde jsem byl 5 let.

Budu rád, kdybychom se nějak dohodli, nebo alespoń občas ;)

Gravatar
Jan 12. 1 2011, 10:17
178/261 Středa 12. Ledna 2011, 10:17  |  Firefox, Windows XP

Ouu, příspěvek se ti vložil na předposlední pozici :) Zaujímavé

Gravatar
Mike 12. 1 2011, 22:46
179/261 Středa 12. Ledna 2011, 22:46  |  Opera, Windows XP

Tohle je klasická stromová diskuse, reakce se řadí za sebe (akorát to nemám tak graficky ztvárněné).

Bohužel, co se týče přímo nabídky práce, nemohu pomoci... Mám už jisté portfolio kontaktů, které ale chtějí mě, pokud chtějí. A já se rozhodně nechci stavět do pozice zadavatele. Já jsem rád, když dostanu zadání, které splním...

Mohu ti dát rady, ale víc moc asi ne. Navíc v tuto chvíli ani nevím o nikom, kdo by akutně potřeboval člověka na full time...

Pokud jsem ti úplně nezkazil očekávání :-) tak bych se rád i zeptal, co přesně jsi dělal - samozřejmě konrétně - nejsem personalistka, kretá má pár naučených frází a umí akorár vařit kafe, rozumím tomu :-)

Rovnou řeknu: do AVG nikdy, do Sova NETu také ne.

Gravatar
Pavel ADAM 24. 1 2011, 10:10
180/261 Pondělí 24. Ledna 2011, 10:10  |  Chrome, Ubuntu

Dobrý blog !
Rád přijdu znovu.
Přidávám si RSS do své čtečky na Google ;-)

Gravatar
Pavel ADAM 24. 1 2011, 10:12
181/261 Pondělí 24. Ledna 2011, 10:12  |  Chrome, Ubuntu

P.S. Možný bych obrátil pořadí a "časově nejčerstvější" příspěcky/reakce dával nahoru a starší dolu.

Gravatar
Mike 25. 1 2011, 09:29
182/261 Úterý 25. Ledna 2011, 09:29  |  Opera, Windows Vista

@: na tohle má každý člověk jiný názor :-) Já dávám přednost klasickému řazení pod sebe se zohledněním reakcí. Každopádně díkec :-)

Gravatar
honza 31. 1 2011, 14:01
183/261 Pondělí 31. Ledna 2011, 14:01  |  Firefox, Windows XP

cau,

koukal jsem na tvuj web ohledne hezkych url adres ... to ze mi to nejak neslo zprovoznit to je prvni vec :) .. druha je, ze to zkousim na webzdarma.cz, ale to by taky nemel byt problem ... moje url vypada takhle www.web.cz/index.php?page=neco , www.web.cz/index.php?action=neco , www.web.cz/index.php?page=neco&amp;action=neco , www.web.cz/index.php?page=neco&amp;action=neco&amp;i-d=22 ,takze vlastne v url mam maximalne 3 promene....predem diky za kazdou radu :)

Gravatar
honza 31. 1 2011, 14:05
184/261 Pondělí 31. Ledna 2011, 14:05  |  Firefox, Windows XP

a co stim ze :D ... nejlepsi by bylo, kdyby url vypadalo takhle www.web.cz/data z page/data z action/data z id ... na konci nemusi byt lomitko .... diky

Gravatar
Mike 1. 2 2011, 10:43
185/261 Úterý 1. Února 2011, 10:43  |  Opera, Windows Vista

@: ahoj, když jsem články psal, tak jsem vše zkoušel právě na webzdarma. Takže funkčnost na wz je ověřená. Jde o to, že parametry musí mít vždy přesně dané pořadí - nemůžeš tam mít jednou PAGE a jednou ACTION.

Zkus si to nejdříve pro jedinou proměnnou, určitě to pojede.

Gravatar
honza 2. 2 2011, 08:26
186/261 Středa 2. Února 2011, 08:26  |  Firefox, Windows 2000

@: vyzkousim...diky

Gravatar
lamka 2. 2 2011, 12:49
187/261 Středa 2. Února 2011, 12:49  |  Chrome, Windows XP

ahoj, Legacy CMS - je mozne niekde vydiet demo administracie? resp. stiahnut na localhost? ja som asi natvrdly, no nikde som to nenasiel

Gravatar
honza 2. 2 2011, 22:46
188/261 Středa 2. Února 2011, 22:46  |  Firefox, Windows XP

cau, stale mam problem rozchodit hezke url....pro jednu promenou mi funguje tohle: RewriteCond %{QUERY_STRING} ^page=([^&]+)$
RewriteRule ^index\.php$ %1.html? [R=301,L]
RewriteRule ^([^/]+)\.html index.php?rw=1&page=$1 [L,QSA] ,ale nevim jak to rozsirit pro 3 promene. Jestli aspon naznak by jsi mohl ukazat jak postupovat a jeste by se to nemuselo ukoncovat .html. Diky :)

Gravatar
Mike 3. 2 2011, 10:12
189/261 Čtvrtek 3. Února 2011, 10:12  |  Opera, Windows Vista

@: Ahoj, hned za začátku druhého dílu seriálu je ukázka hned pro 5 proměnných :-) Určitě to lze ale zapsat efektivněji, z hlavy mě napadá něco takového:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]*)/?([^/]*)/?[^/]*)/?$ ?page=$1&neco=$2&treba=$3

Gravatar
Mike 3. 2 2011, 10:13
190/261 Čtvrtek 3. Února 2011, 10:13  |  Opera, Windows Vista

@: ahoj, bohužel, není volně k dispozici.

Gravatar
David 3. 2 2011, 22:08
191/261 Čtvrtek 3. Února 2011, 22:08  |  Chrome, Windows 7

Čau, velice zajimavý blog a krásně napsané články a rád si takové přečtu i dobře vysvětlené že to člověk opravdu pochopí. Jen tak dál! Rád jsem příjdu zpět.

Gravatar
Gerix 14. 2 2011, 18:21
192/261 Pondělí 14. Února 2011, 18:21  |  Firefox, Windows 7

Ahoj, zaujaly mě jak tvé články, tak portfolio stánek, které jsi vytvořil. Měl bych tedy zájem o tvé služby ohledně XHTML + CSS. Ozvi se mi prosím na email. Zatím..

Gravatar
Joan 18. 2 2011, 10:21
193/261 Pátek 18. Února 2011, 10:21  |  Firefox, Windows XP

Ahoj,
Tvůj návod na vkládání souborů do index.php pomocí ternárního operátoru je docela ojedinělý a ráda jsem se jej použila. Nevím sice proč při náhradě Tvého /inc/ za název mé složky to házelo parse error apod. ale bez ní to chodí.
Nyní potřebuji do adresy zakomponovat proměnné dvě (inspirovala jsem se tady http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=31&am-p;topic=90937) ale neumím napsat správně skript na zpracování obou proměnných, vkládané stránky se mi zobrazují mimo index.php a navíc diakritika jako rozsypaný čaj.
Byl bys prosím Tě tak laskavý a nasměroval mě na nějaký návod nebo lehce poradil?
Moc děkuju předem, hezký pátek!
Joan

Gravatar
Mike 21. 2 2011, 11:28
194/261 Pondělí 21. Února 2011, 11:28  |  Opera, Windows Vista

@: Ahoj, parse error to rozhodně neházelo kvůli změně názvu adresáře, musela jsi tam někde udělat překlep :-)

Dvě proměnné - záleží na tom, na co přesně je potřebuješ. Pokud chceš udělat akorát 2 úrovně tahání šablon, tak stačí prostě dané řádky pro includování překopírovat do daného skriptu a načítat šablony například z dalšího podadresáře.

Spíš napiš, čeho chceš dosáhnout a snad přijdeme na vhodné řešení.

Gravatar
Joan 21. 2 2011, 15:52
195/261 Pondělí 21. Února 2011, 15:52  |  Firefox, Windows XP

Ahoj, díky za odpověď. No, už jsem to přes víkend konečně rozběhala, chyba byla opět mezi židlí a klávesnicí: dlouho jsem totiž neviděla souvislost, že název hodnoty druhé proměnné == název vkládaného souboru... Tak jsem to všeljak zkoušela, až jsem se nějak dopracovala až k parse erroru :)

P.S.: Označení aktivní stránky u prvního parametru mi funguje pomocí zápisu:
<li><a href="?str=ovoce"<?php if($_GET['str']=="ovoce") echo 'class="vybr"';?>>Ovoce</a></li>-
ale obdobně u druhého parametru
<a href="?str=ovoce&vyber=jablka" <?php if($_GET['vyber']=="jablka") echo 'class="vybr"';?>>Jablka</a>
už ne. Co mám špatně prosím Tě?
Pokusná ukázka:
http://www.psi-kusy.zlatberry.cz/pokus/
Děkuju a měj se fajn!
Joan

Gravatar
Joan 22. 2 2011, 11:29
196/261 Úterý 22. Února 2011, 11:29  |  Firefox, Windows XP

Tak i na tohle jsem posléze přišla ;-). Určitě na Tvé stránky zase někdy zavítám.
Hezký den.

Gravatar
Pako 22. 2 2011, 19:22
197/261 Úterý 22. Února 2011, 19:22  |  Chrome, Windows XP

Ahoj Mike
Ako sa mozem zbavit hlasky undefined index "stranka" v kode:
<pre><code>
switch($_GET["stranka&q-uot;]) {
default:
include_once("uvod.php");
break;

case "str2":
include_once("str1.php);
break;

-case "str3":
include_once("str2.php");
brea-k;
}
</code></pre>
a este jedna otazka:
Da sa v dynamickom obsahu pouzit paging? viem je to asi nemozne ale musim sa opytat :) priklad ak nacitam tu stranku str1.php a ta ma paging str1.php?page=1 str1.php?page=2 ... ?

Gravatar
Mike 23. 2 2011, 09:05
198/261 Středa 23. Února 2011, 09:05  |  Opera, Windows Vista

@: Díky, to jsem rád :-) Hlavně, že ti to už jede :-)

Gravatar
Mike 23. 2 2011, 09:07
199/261 Středa 23. Února 2011, 09:07  |  Opera, Windows Vista

@:

if (isset($_GET['stranka'])){
// tady bude ten swith
} else {
include_once("uvod.php");
}



2) jistě, stránkování lze použít

Gravatar
Pako 23. 2 2011, 12:15
200/261 Středa 23. Února 2011, 12:15  |  Chrome, Windows XP

Super uz to frci :D si jednicka, vdaka.
Pred tym mi to robilo uvod.php?stranka=str2?page=1 a teraz s tym else je to good.
Ak budem mat ako budem sa revansovat. :)

Gravatar
Pako 23. 2 2011, 21:38
201/261 Středa 23. Února 2011, 21:38  |  Chrome, Windows XP

Mike zasa ja :)
ak nacitam ten "uvod.php?page=1" a v nom mam html tabulku po 10 riadkov vytvorenu zo sql a v kazdom riadku je jeden odkaz "zobrazit viac" po kliknuti nan sa zmeni dynamicky obsah otvori sa stranka str1.php takze url je uvod.php?stranka=druha a v nej chcem mat vsetky hodnoty z sql prislusneho riadku. googlil som cely den a jedine co som nasiel je http://www.daniweb.com/forums/thread105613.html len to neviem pouzit pretoze ten href:
href="?stranka=voda" ja pouzivam na zmenu toho dynamickeho obsahu

Gravatar
Pako 23. 2 2011, 21:40
202/261 Středa 23. Února 2011, 21:40  |  Chrome, Windows XP

stranka=druha a nie voda :D

Gravatar
Pako 23. 2 2011, 23:14
203/261 Středa 23. Února 2011, 23:14  |  Chrome, Windows XP

uz to frci :D
do toho odkazu treba zadat do hrefu ?stranka=druha pre switch a za nim pridat napriklad stlpec id zo sql
<a href="?stranka=druha&stlpec_id=<?php echo $stlpec_id; ?>"</a>
a v tej stranke str1.php to zobrazim pomocou GET <?php echo $_GET['stlpec_id'];?>
pisem ako pako preto som pako :D

Gravatar
Mike 24. 2 2011, 13:47
204/261 Čtvrtek 24. Února 2011, 13:47  |  Opera, Windows Vista

@: doporučil bych ti si přečíst tento článek o inkludování:

http://mike.treba.cz/dynamicke-skladani-stranek-pomoci-include-dil-ii/

jakmile všechny řádky kódu pochopíš, bude to pro tebe hned snazší. Co se týče stránkování, tak podrobný návod zde nemám, pouze hotové řešení, ale i tak by ti to mohlo pomoci:

http://mike.treba.cz/pokrocile-strankovani-php/

Gravatar
Pako 24. 2 2011, 16:19
205/261 Čtvrtek 24. Února 2011, 16:19  |  Chrome, Windows XP

@: Ok idem studovat :) dik za ochotu

Gravatar
Jana 21. 3 2011, 14:00
206/261 Pondělí 21. Března 2011, 14:00  |  Firefox, Windows XP

Chcete podpořit svým nákupem opomíjené výrobce a zemědělce z chudých oblastí zemí třetího světa? Potom navštivte webové stránky společnosti Fairtrade a BIO čaje CLIPPER , kde budete mít možnost zakoupit kvalitní čaje či kávu značky Clipper.

Tato anglická značka není v České Republice příliš rozšířená, avšak vězte, že Clipper jen jako jedna z mála značek vlastní certifikaci Fairtrade a Bio (Soil Association Certification Ltd.), což je i jedním z hlavních důvodů, proč se náš tým rozhodl tuto anglickou značku rozšiřovat dál. Ochranná známka Fairtrade všem spotřebitelům zaručuje, že výrobky splňují stanovené sociální, ekologické a ekonomické požadavky spravedlivého obchodu, a tak spotřebitelé mají navíc i jistotu, že při výrobě nedošlo ke zneužití dětské práce, a že byly dodrženy přísné předpisy ohledně kvality produktu a daného pracovního prostředí. Podpořme tedy společně dobrou věc, a zároveň si vychutnejme čaj a kávu výborné chuti i kvality. Veškerou nabídku Fairtrade a BIO čajů a kávy naleznete na webových stránkách

Gravatar
Mike 21. 3 2011, 14:25
207/261 Pondělí 21. Března 2011, 14:25  |  Opera, Windows Vista

@: a co když chci podpořit země čtvrtého a pátého světa?

Gravatar
M. Kubíček 31. 3 2011, 16:54
208/261 Čtvrtek 31. Března 2011, 16:54  |  Firefox, Windows 2000

Ahoj Mike,
nemám problémy s wordpressem ani jiným RS. Troufnu si říci, že např. joomlu zvládám a proto ve svých 42 se snažím učit něco pro mě nového a tím je ÚŽASNÉ php a Mysql. Momentálně "visím" na (nevím zda se vyjádřím správně - php guru mi jistě prominou - každý nějak začínal) generování metatagů title a description v head - prostě, aby byly na každé straně jiné - neduplicitní. Dnes jsem vyzkoušel několik způsobů a ani jeden nezabral. Budu vděčný za každou dobrou radu, kód i odkaz.
Díky

Gravatar
servis pc a notebooku 14. 4 2011, 22:56
209/261 Čtvrtek 14. Dubna 2011, 22:56  |  Firefox, Windows XP

no ja wordpress moc nemusim, bavi si tvorit sam za sebe, je to lepsi pro SEO.

Gravatar
Majkí 11. 5 2011, 13:47
210/261 Středa 11. Května 2011, 13:47  |  Firefox, Windows XP

Ahojky, tvoje návštěvní kniha mi dnes zachránila život, děkuji:):-*

Gravatar
Adam13 17. 5 2011, 22:15
211/261 Úterý 17. Května 2011, 22:15  |  Firefox, Windows 7

Ahoj, potřeboval bych pomoc s tím, jak propojit přihlašovací formulář s formulářem v diskusi. Problém je ten, že jsem si stáhl, dodělal a poupravil formulář na registraci (víceméně docela podobný tomu, co máš tady na webu) a jedinou věcí, kterou od něj potřebuju je to, aby se formuláře k diskusi (tvořena nějak takhle:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>
-
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

</head>

<body>

<?

-$jmeno = $_POST['jmeno'];

$email = $_POST['email'];

$web = $_POST['web'];

$zprava = $_POST['zprava'];



$jmeno=HTMLSpecialChars($jmeno); //převede některé znaky na entity

$email=HTMLSpecialChars($email);

$web=HTMLSpeci-alChars($web);

$zprava=HTMLSpecialChars($zprava);



-$jmeno=stripslashes($jmeno); //odstraní lomítka

$email=stripslashes($email);

$web=stripslashe-s($web);

$zprava=stripslashes($zprava);



$zprava = str_replace("\n"," <br> ", $zprava); //nové řádky nahradí <br>

$zprava = substr($zprava, 0, 10000);//zpráva bude mít maximálně 10000 znaků

pomocí substr



$email_celek=" | <a href='mailto:$email'>$email</a>";

$web_cele-k=" | <a href='$web'>$web</a>";



if ($web=="http://"){$web_celek="";} //pokud se nevyplní nic se nevypíše

if ($email==""){$email_celek="";} // -||-



if ($zprava!="" and $jmeno!=""){ //provede se pokud není prázdná zpráva a

jméno

$celek="<p>Zprávu poslal <strong>$jmeno</strong>$email_celek

$web_cele-k</p><p>$zprava</p><hr>";

$s-oubor = fopen ('data.inc','a'); //otevře soubor pro doplňování

fwrite ($soubor, $celek); //zapíše zprávu

fclose ($soubor); //zavře soubor

}

?>

<h1></h1>

Gravatar
Dano 13. 7 2011, 16:16
212/261 Středa 13. Července 2011, 16:16  |  Opera, Windows 7

Nazdar

Po dlhsom case sledovania jaknaweb a aj tejto stranky mi je jasne, ze si skuseny odbornik v svete programovania. Potrebobal by som malu radu s niecim, co riesim uz dlho...a je mi jasne, ze pre niekoho to je otazka minuty. Nejdem tu rozpisovat vsetko, ak mas cas a ochotnu poradit, odpis mi na mail. Vopred dakujem a prajem vela stastia

Gravatar
Franta 27. 7 2011, 16:05
213/261 Středa 27. Července 2011, 16:05  |  Firefox, Windows 7

Smekám, super web;) a díky za neskutečné usnadnění práce. Nejsem programátor a seděl bych nad tím roky.

Gravatar
Koudis 18. 8 2011, 23:26
214/261 Čtvrtek 18. Srpna 2011, 23:26  |  Firefox, Linux

Ahoj,
zajímavé téma. Kdybyste někdo chtěl se zapojit do vylepšení knihy návštěv na http://www.knihanavstev.cz tak se můžete realizovat :-)

Gravatar
Pavel 4. 9 2011, 17:12
215/261 Neděle 4. Září 2011, 17:12  |  Chrome, Ubuntu

ahoj, mohl bys mi prosím poradit jak efektivně přepočítávat příspěvky v
diskusi. Mám níže uvedenou strukturu tabulky

Kód:
CREATE TABLE `diskuse_prispevky` (
`id` smallint(6) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`id_diskuse` smallint(6) DEFAULT NULL,
`reakce` smallint(6) DEFAULT NULL,
`id_autora` smallint(6) NOT NULL,
`prispevek` text COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL,
`datum` timestamp NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP,
`zobrazit` enum('ano','ne') COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL,
`mailem` enum('ano','ne') COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL,
`test` enum('ano','ne') COLLATE utf8_czech_ci NOT NULL DEFAULT 'ne',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `datum` (`datum`),
FULLTEXT KEY `prispevek` (`prispevek`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2526 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_czech_ci;



CREATE TABLE `diskusePrecteno` (
`id_ctenar` smallint(6) NOT NULL,
`id_diskuse` smallint(6) NOT NULL,
`precteno` smallint(6) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs;

Hlavně mi jde o to, aby nebyly zobrazovány chybné počty nepřečtených příspěvků,
v případě že nějaký příspěvek v diskusi smažu či přesunu

Gravatar
Martin 8. 1 2012, 22:25
216/261 Neděle 8. Ledna 2012, 22:25  |  Chrome, MAC

Ahoj, mohl by jsi mě napsat na mail... Potřeboval bych poradit? Pokud mi pujde vůbec pomoci :)

Gravatar
Jindra 1. 3 2012, 22:37
217/261 Čtvrtek 1. Března 2012, 22:37  |  Firefox, Windows XP

Ahoj. Strašně moc děkuju za tvůj skript pro includování a zároveň adresářovou strukturu .... Mám ale jeden problém s funkčností na placeném hostingu.. Potřeboval bych od tebe poradit, byl bych moc vděčný. Podle mě jde jen o jednoduchou úpravu něčeho v .htaccess nebo v index.php v kořenovém adresáři. Jde o to, že můj web má běžet na hostingu jako alias (ne jako primární web ve složce www, ale ve složce www/domains/neco) ... Pokud zadám :
../index.php?path=COKOLI , vše jede vpořádku ...

Pokud ale zadám ../COKOLI/ vyhodí se mi stránka 404 ...

Na freehostingu přesměrování fungovalo ... Nedokážeš mi prosím poradit ?

PS : ... :D to ověření proti spamu je super :D ... ne nebylo to těžké :P :D

Jindra

Gravatar
Pavli 22. 3 2012, 10:09
218/261 Čtvrtek 22. Března 2012, 10:09  |  Chrome, Windows 7

Ahoj, dělám teď web k maturitní zkoušce a marně hledám něco co by mě nahradilo tag "iframe", který je sice supr, ale jediné co neumí, přizpůsobit svoji délku dle délky textu, myslíš že bys mě byl schopný pomoc?:) mám zhruba týden na dodělaní:)..

Gravatar
Luky 26. 4 2012, 17:39
219/261 Čtvrtek 26. Dubna 2012, 17:39  |  Firefox, Windows 7

ahoj, dělám teď na implementaci global payments, kdesi na netu jsem našel tvůj dotaz.. Podařilo se ti to nějak rozlousknout? Potřeboval bych aspoň trochu popostrčit, díky

Gravatar
Rene 22. 5 2012, 22:21
220/261 Úterý 22. Května 2012, 22:21  |  Firefox, Windows XP

Mas opravdu hezkou stranku.

Gravatar
Zdenka 17. 6 2012, 23:01
221/261 Neděle 17. Června 2012, 23:01  |  Chrome, Windows 7

Ahoj, používám tvou knihu návštěv na webu s html a vše je OK, kniha super. Teď ale dělám stránky v PHP a nevím si rady se stránkováním. První strana je v pohodě, tam se načte index s menu a knihou a taky styl (www.../test/index.php?page=guestbook). Ale při kliknutí na další stránky, třeba 11-20 se mi načte jen samotná kniha bez menu a stylu (../test/guestbook.php?start=10). Trochu jsem pozměnila adresářovou strukturu, ale to snad nemá vliv, když je první strana OK. Poradil bys? Na mail zašlu i odkazy.

Gravatar
Severus 19. 9 2012, 22:19
222/261 Středa 19. Září 2012, 22:19  |  Chrome, Windows XP

Ahoj,
učím se programovat a snažím se pochopit cool url. Přepis adresy na adresu s www mi funguje. Skrytí indexu.php mi tady jde, ale přepsat ?sekce=neco mi prostě nejde. :-(
Píši:
# mujweb.cz/?sekce=p >mujweb.cz/sranda/
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-\_]+)/?$ ?sekce=$1 [L]

V php souboru mám odkaz takto:
$p="?sekce=p";
echo '<a href="/'.$p.'"><font size="2">Klikni sem</font></a>';

Můžeš mě prosím navést správným směrem? Zkoušel jsem bez lomítka i s lomítkem na konci. Taky různé verze RewriteRule a stále nic.
Díky Severus

Gravatar
Edisek 16. 10 2012, 18:20
223/261 Úterý 16. Října 2012, 18:20  |  Firefox, Windows XP

Ahoj Miku,
děkuji ti za pěkný článek o tom jak tvořit hezká url. I já jsem se jím nechal inspirovat a z těch přepisů mi funguje pouze s tím indexem (zbavení se indexu). Na webu používám 1 a 2 proměnné v tomto tvaru: page=jidelni_listek&obsah=pizza a nemůžu docílit hezké url. Index mám v rootu a ostatní php soubory ve složce Includes. Mohl bys mi prosím tě poradit, jsem truhlík.
Díky moc.

Honza

Gravatar
Jan Havlíček 31. 10 2012, 11:00
224/261 Středa 31. Října 2012, 11:00  |  Opera, Windows 8

Dobrý den,

chtěl bych Vás touto cestou oslovit k affiliate programu firmy Přímé pojištění. Líbí se nám Vaše stránky a tak co byste řekl zveřejnění našeho loga na vaší stránce (kupříkladu v nějakém sloupečku vpravo či vlevo) s odkazem a pokud by si nějaký návštěvník přes vaše stránky u nás uzavřel povinné ručení, dáme Vám 100 Kč za každého takového.

Pokud by se vám nabídka líbila, neváhejte odepsat :)

S pozdravem Jan Havlíček
Přímépojištění.cz

Gravatar
Jan Vítek 8. 12 2012, 11:03
225/261 Sobota 8. Prosince 2012, 11:03  |  Firefox, Windows 7

Ahoj mám dotaz ke cool URL. Vytvářím jeden web a prozatím mám adresy v těchto tvarech
www.neco.cz/index.php?kategorie=zabava&skategor-ie=videa&razeni=nejnovejsi&stranka=5
rád bych to dostal do tvaru www.neco.cz/kategorie/zabava/videa/nejnovejsi/stranka=5
pak se ovšem může stát, že uživatel si nevybere skategorii ani třeba razeni, takže by to mělo vypadat: neco.cz/kategorie/zabava/stranka=5
Díky za radu, jak na to... případně optimální úpravu počáteční URL - web teprve vzniká, takže můžu cokoliv poupravit...

Gravatar
Honza 18. 3 2013, 08:10
226/261 Pondělí 18. Března 2013, 08:10  |  Chrome, Ubuntu

Ahoj mám trošku problémy s .htaccess a COOL URL, rewrite v htaccess mám takto
#cool url
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?co=$1

odkazy v index.php mám takto:
<a href="?co=uvod">Úvodní stránka</a>
nebo jsem to zkoušel i takto
<a href="/uvod/">Úvodní stránka</a> -> když mám odkaz takhle tak se sice zobrazí pěkně ale index mi includuje uvod.php, ale naprosto bez stylů(css) a ani obrázky se nenačtou

a include v index.php mám takto:
<?php
if (!isset($_GET['co'])) {
$_GET['co'] = "uvod";
}
switch ($_GET['co']) {
case "uvod":
include 'pages/uvod.php';
break;
index.php i .htaccess mám v kořenovém adresáři
Předem díky za odpověď

Gravatar
Fabi 21. 6 2013, 15:20
227/261 Pátek 21. Června 2013, 15:20  |  Chrome, Windows 7

Moc pěkný a užitečný web, škoda že už tu skoro nejsi :)..

Gravatar
IKEA nabytek 23. 9 2013, 22:18
228/261 Pondělí 23. Září 2013, 22:18  |  Opera, Windows Vista

Ahoj lidi škoda, že už nepíšeš tolik jako dřív. No možná se k tomu jednoho dne vrátíš :)

Gravatar
Zdarec 26. 11 2013, 16:47
229/261 Úterý 26. Listopadu 2013, 16:47  |  Firefox, Windows 7

Zdarec
V akom programe si robil pozadie pre svoj web? Celkom ma to zaujíma z dizajnerského hladiska :)

Gravatar
NOAH 10. 12 2013, 15:32
230/261 Úterý 10. Prosince 2013, 15:32  |  Chrome, Windows XP

Dobrý deň snažím sa spraviť podľa vášho webu prihlasovanie na web registrácia funguje špičkovo no náhle ako idem prihlásiť neukazuje mi na webe ani text neviem čím to môě byť chcem si na webe spraviť prihlasovanie registráciu aby ľudia mohli komentovať články prípade na bok webu spraviť neaký menší shoutbox ďakujem za radu.

Gravatar
Mike 13. 12 2013, 17:07
231/261 Pátek 13. Prosince 2013, 17:07  |  Opera, Windows XP

@Zdarec : to je odněkud stažené. tedy vzor, pak jsem si to různě upravoval a retušoval ve photoshopu, ale podle mého názoru originál by mohl pocházet z adobe ilustrátoru.

@Noah : zdravím, pro shoutbox bych doporučoval stáhnout nějaké free hotové řešení, které se vkládá přes iframe. je s tím nejmíň práce a je to hned.

co se týče komentů k článkům pod loginem, tak pak je samozřejmě potřeba mít naprogramované (stažené) komentování. jak stačí prostě pod podmínkou zobrazit formulář. když je user přihlášený, uvidí form, jinak uvidí hlášku, že se má lognout.

if(!empty($_SESSION['user_nebo_neco'])){
// zobrazíme formulář
}else{
// pro zaslání komentáře se prosím přihlašte
}

Gravatar
Zdarec 27. 12 2013, 12:22
232/261 Pátek 27. Prosince 2013, 12:22  |  Firefox, Windows 7

http://www.pulsarmedia.eu/r_vector_draw_girl__030_45910.html-
Možno sa to niekomu hodí.

Gravatar
Zdarec 27. 12 2013, 21:00
233/261 Pátek 27. Prosince 2013, 21:00  |  Firefox, Windows 7

Odporúčam iframe :) iframe je super a dá sa dobre oštýlovať s css.

Gravatar
Fifa 30. 12 2013, 21:47
234/261 Pondělí 30. Prosince 2013, 21:47  |  Chrome, Windows 7

Ahoj,
už 2 měsíce se marně snažím vytvořit stránkování na svém "webu". Koukal jsem na hodně návodů na netu, ale žádný nechápu :-( z php rozumím pořádně jen includování a na nic víc si pořádně netroufnu. Je mi jasné, že se ten kód, co jsi tu psal, nedá jen zkopírovat někam do stránky, ale vůbec nevím, co mám kam vložit, přepsat a tak... Mohl bys mi to prosím trochu vysvětlit? :-)

Gravatar
Pavol 23. 1 2014, 01:34
235/261 Čtvrtek 23. Ledna 2014, 01:34  |  Chrome, Windows 7

Čítal som niekoľko hodín ale aj tak som nevyriešil to čo ma v htacesse "hryzie a nedá mi spať". Problém je ten že neviem stránky vysmerovať správne. Ide v podstate o to že som pred mesiacom prešiel na nový hosting a pri tejto príležitosti som zmenil celkovo (prikladám htaccess) štruktúru. Doména sa pobláznila absolútne a články povytvárané (/128-nazov-clanku.html) na http://www.sub.domena.com/128-nazov-clanku.html automaticky prešla pod hlavnu domenu kde ju aj takto indexuju crawleri. A nie len to je problem radšej prikladám výpis z logu aby si vedel približne v čom asi je problém.

66.249.78.14 - - [22/Jan/2014:17:49:41 +0000] "GET /the-first-rules-of-roulette.html HTTP/1.1" 301 293 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
66.249.78.14 - - [22/Jan/2014:17:49:41 +0000] "GET /the-first-rules.html?lng=en&url=the-first-rules-of-roulette HTTP/1.1" 200 4205 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"

66.249.66.221 - - [22/Jan/2014:16:47:52 +0000] "GET /forum/?topic=2609.0%3Bprev_next=prev HTTP/1.1" 301 286 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
66.249.78.14 - - [22/Jan/2014:16:47:53 +0000] "GET /?topic=2609.0%253Bprev_next=prev HTTP/1.1" 200 3288 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
66.249.78.199 - - [22/Jan/2014:16:48:16 +0000] "GET /forum/index.php?topic=136.0 HTTP/1.1" 301 280 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
66.249.78.14 - - [22/Jan/2014:16:48:16 +0000] "GET /cz/index.html?topic=136.0 HTTP/1.1" 200 3465 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"

46.166.199.137 - - [22/Jan/2014:16:45:06 +0000] "GET /forum/index.php HTTP/1.0&

Gravatar
Pavol 23. 1 2014, 02:02
236/261 Čtvrtek 23. Ledna 2014, 02:02  |  Chrome, Windows 7

Vidím že všetko sem nevošlo tak hádam druhá časť ako mám napísaný htaccess a zvyšok logu pre orientáciu:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} =off
RewriteRule ^(.*)$ https://www.roulettesystemmillennium3.com/$1 [R=301,L]
RewriteCond %{http_host} ^roulettesystemmillennium3.com [NC]
RewriteCond %{http_host} !^www\.roulettesystemmillennium3\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.roulettesystemmillennium3.com/$1 [R=301,L]

RewriteRule ^([^/]*)\.html$ /index.php?lng=en&url=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]*)/([^/]*)\.html$ /index.php?lng=$1&url=$2 [L]

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ae\.roulettesystemmillennium3\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.roulettesystemmillennium3.com/$1 [R=301,L]

Redirect 301 /casino/ https://www.roulettesystemmillennium3.com/
Redirect 301 /forum/ https://www.roulettesystemmillennium3.com/
Redirect 301 /the-first-rules-of-roulette.html https://www.roulettesystemmillennium3.com/the-first-rules.html
46.166.199.137 - - [22/Jan/2014:16:45:30 +0000] "GET /ru/index.html HTTP/1.0" 200 13384 "http://www.roulettesystemmillennium3.com/ru/index.html-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:11.0) Gecko/20100101 Firefox/11.0"
66.249.78.40 - - [22/Jan/2014:16:38:09 +0000] "GET /index.php?text=4 HTTP/1.1" 301 265 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
66.249.78.14 - - [22/Jan/2014:16:38:10 +0000] "GET /?text=4 HTTP/1.1" 200 3288 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)"
80.188.216.58 - - [22/Jan/2014:15:32:33 +0000] "GET /order_cz.php?id=16 HTTP/1.1" 301 266 "http://search.seznam.cz/?q=MILLENNIUM3&sourceid=sz-n-HP" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
80.188.216.58 - - [22/Jan/2014:15:32:33 +0000] "GET /?id=16 HTTP/1.1" 200 3288 "http://se

Gravatar
Pavol 23. 1 2014, 02:05
237/261 Čtvrtek 23. Ledna 2014, 02:05  |  Chrome, Windows 7

tak teda do tretice zvyšok logov:
80.188.216.58 - - [22/Jan/2014:15:32:33 +0000] "GET /?id=16 HTTP/1.1" 200 3288 "http://search.seznam.cz/?q=MILLENNIUM3&sourceid=sz-n-HP" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
80.188.216.58 - - [22/Jan/2014:15:32:33 +0000] "GET /img/roulette-system-millennium-home-site.jpg HTTP/1.1" 200 34752 "https://www.roulettesystemmillennium3.com/?id=16" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
80.188.216.58 - - [22/Jan/2014:15:32:35 +0000] "GET /font/fontawesome-webfont.woff?v=3.0.1 HTTP/1.1" 304 0 "https://www.roulettesystemmillennium3.com/?id=16" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.76 Safari/537.36"
77.75.77.123 - - [22/Jan/2014:12:20:43 +0000] "GET /?iso=lt&casino=nautilus-casino HTTP/1.1" 200 12160 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Seznam screenshot-generator 2.0; +http://fulltext.sblog.cz/screenshot/)"
77.75.77.123 - - [22/Jan/2014:12:21:48 +0000] "GET /?iso=lt&casino=nautilus-casino HTTP/1.1" 200 3288 "-" "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.1.16) Gecko"
199.30.20.38 - - [22/Jan/2014:12:53:48 +0000] "GET /3_THE_ROULETTE_TACTICS.html HTTP/1.1" 301 279 "-" "msnbot-media/1.1 (+http://search.msn.com/msnbot.htm)"
199.30.20.38 - - [22/Jan/2014:12:53:48 +0000] "GET /3_THE_ROULETTE_TACTICS.html HTTP/1.1" 200 644 "-" "msnbot-media/1.1 (+http://search.msn.com/msnbot.htm)"
Poradíte mi prosím ako mám prepísať nezmysly ked kupríkladu takto ma vidia roboty:
Roulette-system Millennium3 Startseite (title tag je načítané z nového umiestnenia)
www.de.roulettesystemmillennium3.com (ešte stále napriek presmerovaniu na starej s

Gravatar
Martin 26. 3 2014, 17:59
238/261 Středa 26. Března 2014, 17:59  |  Chrome, Windows 7

Potřeboval bych se zbavit .html
např u http://www.hunterxhunter2011.xf.cz/Anime.html
a nebo u
http://www.hunterxhunter2011.xf.cz/Dily/1.html
tak aby na konci bylo
/Anime
/Dily/1

Gravatar
sony 25. 5 2014, 20:44
239/261 Neděle 25. Května 2014, 20:44  |  Firefox, Windows 7

Ahoj na svojom webe vyuzivam tvoje http://mike.treba.cz/prihlasovani-a-registrace-uzivatelu-pomoci-sessions/ vsetko ide super ale chcem si spravit aj zmenu hesla aby si ludia mohli heslo zmenit no a tu je probleeem ze akosi to neviem. Poradis ako to mam spravit? Dakujem.

Gravatar
Karel Veliký 15. 6 2014, 14:29
240/261 Neděle 15. Června 2014, 14:29  |  Firefox, Windows 7

Ahoj Mike, máš bezva web :)

Chtěl bych se ale zeptrat, jestli http://mike.treba.cz/navstevni-kniha-v-php-s-reakci-na-prispevky/ má kontrulu pro XSS a SQL injection. Vím že ty pojmy existují, ale něco jsem o tom i četl, ale nejsem z toho vůbec moudrý. Mě totiž knihu návštěv (RS Pecan) napadli boti a chtěl bych to více zabezpečit. Jenže PeCan na to už prdí.

Můžeš to prosím nějak přiblížit, budu rád když případně opravíš svou knihu návětěv nejen pro mě ale i pro ostatní. Přecijen je už z roku 2008 a není již aktuální.

Prosím o odpověd na mail. Můžeš i sem, ale nevím jestli sem chodíš a nevím jestli si vzpomenu. Mám toho trochu víc než bych chtěl a je možné že zapomenu :( .

Gravatar
Mike 18. 6 2014, 16:10
241/261 Středa 18. Června 2014, 16:10  |  Opera, Windows 8.1

@: Ahoj Karle,

komentáře zde sleduji i na ně odpovídám, i když občas mi to chvíli trvá :-)

moje návštěvní kniha je sice stará, ale by měla mít všechny potřebné ochrany : jak xxs injection tak jednoduchý antispam. vlastně je to velice podobné řešení, jako používám zde : a žádné hacky ani spamy tu nemám.

vím, že už je dost let stará, ale v tuto chvíli nemám v plánu předělávat svoje staré skripty. stejně bych to leda přepsal vnitřně se zachováním původní funkcionality; tedy nemá to moc smysl.

Gravatar
Michal 19. 9 2014, 10:27
242/261 Pátek 19. Září 2014, 10:27  |  Safari, MAC

Ahoj, mohl by jsi mne kontaktovat. Potřebuji vytvořit v PHP reg. uživatelů. Následně další spolupráci?
Dekuji

Gravatar
Mike 19. 9 2014, 16:07
243/261 Pátek 19. Září 2014, 16:07  |  Opera, Windows 8.1

@: ahoj, jasně, napíšu.

Gravatar
Michal 20. 9 2014, 09:26
244/261 Sobota 20. Září 2014, 09:26  |  Safari, MAC

Potřebuji mít funkcni reg. uživatelu do neděle vecer, je možné to zvládnout. Stačí ukázku u tebe na webu, následně bychom v týdnu doladily zbytek. Dekuji

Gravatar
Honza 12. 11 2014, 11:03
245/261 Středa 12. Listopadu 2014, 11:03  |  Chrome, Windows 7

Zdravím, mám dotaz ohledně zprovoznění téhle luxusní qb. Když nastavím vše jak mám, a odešlu zprávu nic se nestane, tabulku mám založenou ale žádná data se do ní neuloží, když do tabulky "nasypu" data přes mysql, nic se nezobrazí. Díky předem za případnou pomoc.

Gravatar
Mike 14. 11 2014, 11:42
246/261 Pátek 14. Listopadu 2014, 11:42  |  Opera, Windows 8.1

ahoj, no moc jsi nepopsal v čem je problém :-) nějaké chybové hlášky? jsi správně připojen k databázi? nic se nestane jakože proběhne k přesměrování po odeslání formu nebo to chcípne už před tím?

Gravatar
Martin 6. 1 2015, 14:54
247/261 Úterý 6. Ledna 2015, 14:54  |  Chrome, Windows 7

Zdravím Ťa, ako si písal na začiatku, bol by si rád, keby sme si mohli tykať, tak Ti hneď tykám.

Potrebujem pomôcť s jedným príkazom v .htaccess.

Máš tam uvedený príkaz na odstránenie prípony .html, no skúsim ten príkaz aplikovať do .htaccess a stále mi ukazuje tú príponu. Hosting .htaccess podporuje, teda v tom nevidím problém.

A aby sme boli v obraze, skúšal som aj ten prvý príkaz, ktorý Ťa z stranka.com/index.html presmeruje na stranka.com.

Nechápem, kde je problém a bol by som rád, ak by si mi pomohol. :-)

Ďakujem Ti.

Gravatar
Mike 6. 1 2015, 23:01
248/261 Úterý 6. Ledna 2015, 23:01  |  Opera, Windows 8.1

@: ahoj Martine,

mohl by si úvést co přesně do htaccessu vkládáš? příklad na ostranění přípony html totiž žádné přesměrování nedělá, pouze vytvoří virtuální url www.neco.cz/stranka/, což je potom ekvivalent url www.neco.cz/stranka.html.

máš správně i odkazy? je totiž potřeba linkovat na upravené adresy, nikoli ty původní.

Gravatar
Kcko 15. 1 2015, 11:34
249/261 Čtvrtek 15. Ledna 2015, 11:34  |  Firefox, Windows 7

Jak jsi na tom s časem? Potřeboval bych parťáka pro jeden zajímavý projekt, který má potenciál.

Když tak se ozvi ;)

Gravatar
Petr Peňáz 13. 3 2016, 19:50
250/261 Neděle 13. Března 2016, 19:50  |  Chrome, Windows

Napsal jsem Vám do návštěvní knihy, ale nevím, zdali to někdo bude číst. Zdravím a za případnou odpověď děkuji.

Gravatar
Petr Peňáz 13. 3 2016, 19:54
251/261 Neděle 13. Března 2016, 19:54  |  Chrome, Windows

Oprava předchozího. Napsal jsem Vám k rozhovoru s Microsoftem takový zoufalý výkřik.

Gravatar
Mike 13. 3 2016, 21:26
252/261 Neděle 13. Března 2016, 21:26  |  Opera, Windows 8.1

dobrý den, komentáře pravidelně sleduji, odpověď jsem napsal pod článek o microsoftu.

Gravatar
Jaromír 6. 5 2016, 17:13
253/261 Pátek 6. Května 2016, 17:13  |  Chrome, Windows

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak udělat aby se jméno přihlašujícího zobrazilo na stránce pro uživatele (admin.php). Za odpověď děkuji.

Gravatar
Jaromír 6. 5 2016, 17:24
254/261 Pátek 6. Května 2016, 17:24  |  Chrome, Windows

Dobrý den , rád bych věděl jak udělat , aby se zobrazilo přihlašovací na stránce (admin.php)
díky.

Gravatar
Mike 6. 5 2016, 17:26
255/261 Pátek 6. Května 2016, 17:26  |  Opera, Windows 8.1

dobrý den, teď nevím, jestli referujete na mou registraci uživatelů nebo jde o nějakou jinou aplikaci...

ve své nemám u uživatele jméno / příjmení, jenom login. ten se vypíše z proměnné $_SESSION['jmeno'].

Gravatar
Jaromír 6. 5 2016, 17:52
256/261 Pátek 6. Května 2016, 17:52  |  Chrome, Windows

Jde o jinou...
Potřebuji udelat aby se zobrazilo uživ.jméno které se zadá do inex.php

takže..

<?php
ehco $_SESSION['jmeno']
?>

Gravatar
Mike 7. 5 2016, 16:10
257/261 Sobota 7. Května 2016, 16:10  |  Opera, Windows 8.1

no dokud neuvidím zdrojový kód, těžko poradím... tady spíš doporčím nastudovat základy PHP třeba na www.interval.cz a půjde to samo.

Gravatar
GE-org-E 29. 5 2016, 20:18
258/261 Neděle 29. Května 2016, 20:18  |  Firefox, Windows 8.1

Děkuji za tyto stránky, moc mi pomohly. Chtěl bych se zeptat, zda neuvažuješ o nějakém srovnání čistého PHP oproti Frameworkům.

Gravatar
Mike 30. 5 2016, 09:33
259/261 Pondělí 30. Května 2016, 09:33  |  Opera, Windows 8.1

ahoj, jsem rád, že můj web pomohl.
srovnání bohužel neplánuji - PHP už se věnuji pouze okrajově, tak bych ani nebyl schopen sepsat vše, co by bylo potřeba.

Gravatar
Martina Bubáková 30. 10 2016, 13:05
260/261 Neděle 30. Října 2016, 13:05  |  Chrome, Windows

Ahoj, náhodou jsem narazila na tvůj blog a měla bych velikou prosbu. Jsem grafička a občas mě někdo přemluví, abych mu vytvořila web v zakoupené html šabloně. Spíš si to jen tak graficky poupravím, v tom kódu se orientuji fakt jen tak nějak zběžně. Bohužel jsem tentokrát narazila na problém s odesíláním mailů. Resp. mail se mi odešle, ale nepřesměruje mě to na jinou stránku nebo nepošle hlášku, že byl mail úspěšně odeslán. Zřejmě jsem v té šabloně něco nevyplnila, ale nemůžu přijít na to co a kde (jestli v PHP či přímo v html kódu ???). Nemohl bys mi s tím pomoci, případně bych ti poslala data. Samozřejmě ti to ráda zaplatím, můžeš mi prosím napsat, kolik by to případně stálo. Předem moc děkuji Martina

Gravatar
Mike 30. 10 2016, 20:01
261/261 Neděle 30. Října 2016, 20:01  |  Opera, Windows 8.1

ahoj, s formulářem rád poradím. akorát to bude zadarmo a tím pádem ti nebudu psát hotový kód :-) času mám pomálu na to, abych ještě po večerech dělal to, co dělám celý den...

na první pohled vidím chybnou logiku formuláře. posílá se na externí skript, který pak něco udělá a nejspíš má uživatele vrátit zpět na původní stránku.

to je nešikovné a náchylné na chyby. zkus se nejdřív podívat na můj článek o formech a udělat to podobně :

http://mike.treba.cz/formulare-v-php-osetreni-odesilanych-dat/

princip je ten, že kontakt.html bude kontakt.php a veškeré zpracování formu proběhne na té samé stránce.

jinak spojit se můžeme ideálně přes Facebook, tam bude komunikace rychlejší než mailem.

Přidat komentář







Nevím, kolik to je
Parak simati, Muballit mitte, Nergal allatu mellamu mesaru, La tapallah Annuaki, Kettu Puluthu qillatua